Ziua compromisurilor în Consiliul Local Reşiţa! Şedinţe în cascadă, voturi de bun-simţ! [VIDEO]

Luni, 2 aprilie – zi cu peripeții, demnă mai degrabă de 1 aprilie, la Consiliul Local Reșița. Pentru că Direcția de Fonduri Europene a reușit să finalizeze scrierea câtorva proiecte ce ar urma să fie depuse pe finanțare transfrontalieră, primarul Ioan Popa a convocat astăzi o ședință extraordinară de Consiliu Local, pentru ora 15.

Numai că, la momentul deschiderii ședinței, consilierii locali au constatat că nu este cvorumul de 11 consilieri prezenți, de la ședință lipsind aproape tot grupul PSD, consilierul PMP, dar și Dănuț Florea, unul din consilierii liberali. Cum cu 10 consilieri ședința nu se putea ține, ea a fost amânată pentru ora 19.

La ceas de seară au apărut și patru consilieri locali ai PSD, dar și consilierul PMP, însă nici urmă de Dănuț Florea. Liderul grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, a ținut să lămurească lipsa de la prima oră din convocator: „Dacă domnul Popa nu-și revizuiește comportamentul și vocabularul față de colegii din PSD și ne mai face «gunoaie PSD-iste», noi nu vom mai participa la nicio ședință extraordinară și-l vom lăsa cu curu-n baltă!”.

Siderat, primarul spune că nu a rostit niciodată aceste vorbe și că, dacă pesediştii tot fac acuzații, să aducă și dovezi: „Eu îmi fac mea culpa, dar nu e cazul!”, a spus Ioan Popa.

Ședința a început până la urmă, doar că s-a împotmolit la punctul 3, unde era supus spre aprobare un proiect de hotărâre privind realizarea unui Centru Social Multifuncțional pentru persoane vârstnice în zona Govândari, un proiect ce ar fi urmat să fie depus pe programul IPA de colaborare România-Serbia, dar care nu a trecut la vot, căci trei consilieri PSD și Viorel Mutu (PMP) s-au abținut de la votarea proiectului.

„Dați-ne un argument, vă rog frumos… pe cuvântul meu! Nu văd motivația…”, a implorat practic primarul Ioan Popa. Se pare că grupul PSD prezent în sală nu a înțeles că e un proiect cu fonduri europene și nu a votat proiectul, deși viceprimarul Gabriel Duruț a ridicat mâna la voturi pentru.

A urmat o nouă ședință de consiliu local, convocată de îndată, nici la aceasta consilierul Dănuț Florea nereușind să ajungă. Noroc că, de astă dată, toți consilierii au votat proiectul căzut cu câteva zeci de minute mai-nainte și astfel toată lumea a fost fericită!

Mai puțin Dănuț Florea, care numai el știe ce-o fi fost la urechile lui…