Ziua Câmpului 2024| Tehnologii de ultimă generație și soluții digitale pentru fermierii viitorului

ziua campului, merpano 2024 (17)
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Zeci de utilaje de ultimă generație și cele mai noi tehnologii pe care fermierii le pot folosi în agricultură au fost prezentate la Ziua Câmpului Merpano 2024. 

Ediția din acest an, a patra, a Zilei Câmpului a fost așteptată cu nerăbdare de fermieri care au avut posibilitatea să vadă cele mai noi produse și servicii pe care le pot folosi în domeniul agriculturii. Ziua Câmpului este cea mai mare sărbătoare din vestul țării dedicată agriculturii. A adus laolaltă cei mai importanți producători și furnizori de inputuri pentru agricultură.

ziua campului, merpano 2024 (12)

„Noi de 15 ani suntem prezenți pe piața din România la toate târgurile mari. Tot timpul încercăm să aducem tehnologii noi, să promovăm produsele pe care le importăm.”, a spus Ciprian Morariu, reprezentantul Banat Tractor Service din Timișoara.

ziua campului, merpano 2024 (14)

Compania, importator de utilaje agricole din 1991, a adus la Ziua Câmpului cel mai nou echipament pe care îl pot folosi fermierii în munca lor. „Greblele convenționale sunt atașate în spatele tractorului. Grebla noastră este atașată în fața tractorului și este acționată hidraulic. Puteți efectua două operațiuni dintr-o singură trecere. Puteți grebla, iarba va trece pe sub tractor, iar în spate se va ridica și va face balot. Dintr-o singură trecere puteți salva costuri, timp și combustibil. Un astfel de utilaj costă 9.000 de euro, are o lățime de 5 metri și este o tehnologie adusă din Finlanda.”, a mai explicat Ciprian Morariu.

ziua campului, merpano 2024 (10)

Agricultorul zilelor noastre este și om de afaceri, și agricultor. Fermierul modern folosește nu doar tehnologii de ultimă generație, ci își și digitalizează ferma astfel încât să își optimizeze afacerea.

ziua campului, merpano 2024 (18)

ziua campului, merpano 2024 (16)

„Ne propunem să digitalizăm fermele din România și să îi ajutăm mult mai mult pe fermieri să câștige timp și bani cu ajutorul soluțiilor digitale. Sunt mai multe tipuri de produse pliabile pentru fermieri. Geofolia este un software agricol pentru managementul fermei. Colectează informații din câmp și digitalizează toate datele, transpunându-le în rapoartele pentru autorități sau pot fi instrumente care îi ajută să ia decizii în timp util. Fermierul de astăzi este pregătit să acceseze soluții digitale. Cred că agricultura este industria cea mai digitalizată astăzi. Noi oferim și consultanță, și instruire și suntem alături de fermieri în tot procesul de digitalizare.”, a declarat George Dinulescu de la Isagri.

ziua campului, merpano 2024 (13)

La târg au fost prezenți și producători de semințe și pesticide, precum și furnizori de îngrășăminte.

„Venim cu soluții fitosanitare pentru culturile de câmp, în special pentru porumb, floarea-soarelui, cereale, foioase. Suntem o companie producătoare de soluții chimice. Atât timp cât se respectă anumiți timpi de pauză și procedurile de aplicare, nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană. Mai ales că vorbim de culturi care vor fi procesate ca rapița, grâul, porumbul – care nu se consumă direct, așa cum sunt. Ne adresăm cultivatorilor de cultură mare.”, a spus Luca Sorin.

promovare banner maxagro Muzeul TM

ziua campului, merpano 2024 (7)

Viitorul agriculturii este interesant și complicat, spune reprezentantul combinatului de îngrășăminte de la Năvodari:  „Avem gama noastră de produse care se bazează pe produse de azot, fosfor și potasiu și soluțiile de fertilizare pe bază de azot. Produsul nostru oferă o protecție până la 110 zile, ceea ce asigură necesarul de azot plantelor pe toată perioada de vegetație. Avem și partea de biostimulator profesional care se aplică în special toamna.”

ziua campului, merpano 2024 (8)

„Venim cu un biostimulator pe bază de bacterii benefice din  sol care este omologat la peste 60 de culturi. Ajută planta să asimileze cât mai mult din ce îi oferă fermierul și natura. E viitorul agriculturii. Vom folosi mai puține pesticide. Cu acest produs, plantele vor fi mai sănătoase și mai viguroase.”, a declarat și Răzvan Fluture, reprezentantul Albit pe zona de vest, prezent și el la evenimentul dedicat fermierilor din întreaga țară.

ziua campului, merpano 2024 (9)

Ziua Câmpului s-a desfășurat pe platforma Merpano din vecinătatea localității Dudeștii Noi, lângă Timișoara. Înființată în 2002, Merpano SRL este o societate cu capital 100% privat românesc care furnizează produse pentru protecția plantelor, semințe cu valoare genetică mare, fertilizanți și servicii agricole profesionale.

ziua campului, merpano 2024 (6)

ziua campului, merpano 2024 (5)

ziua campului, merpano 2024 (3)

Compania distribuie  o gamă completă și diversificată de semințe cu valoare genetică mare, produse pentru protecția plantelor și fertilizanți de la peste 40 de producători direcți și furnizori din România. Merpano selectează și testează în ferma proprie, care se întinde pe 3.500 ha, cele mai bune varietăți de semințe și cele mai adaptate și eficiente tehnologii agricole pentru fermierii din Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți.

ziua campului, merpano 2024 (2)

ziua campului, merpano 2024 (1)

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/