Zilele Culturii Sârbe la Reșița, prilej de sărbătoare la mijloc de septembrie

,,Zilele Culturii Sârbe la Reșița” cheamă publicul în Parcul Tricolorului, la sfârșitul săptămânii, pentru un regal de muzică și o incursiune în actualitatea acestei inimoase comunități. Evenimentul este organizat de Uniunea Sârbilor din România în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Reșița și cu Organizația locală U.S.R. Reșița, în perioada 12-14 septembrie 2014.

Programul ,,Zilele Culturii Sârbe la Reșița” va debuta vineri, 12 septembrie, la ora 18.00, cu un spectacol în care încălzesc atmosfera Darko Lazić, Marko Taban, Șaşa Miloievici, frații Balaci și Mirela Zarva, ansamblurile Sveti Nikola Diniaș, Zlatna Suza Diniaș, Dunav Svinița, Kruna Sânmartinul Sârbesc și OK Band Timișoara. Aceeași oră, aceeași locație, dar alți artiști pe scenă sâmbătă, 13 septembrie: Vera Matović, Formația Bane Vasić, Goran Stefanovici, Mara Gorun și Dragan Marcu, Ansamblurile Soko Socol și Sveti Nikola Radimna, se arată în comunicatul remis presei de Uniunea Sârbilor din România.

Și pentru că până și în povești petrecerile țin trei zile, duminică sunt programate alte momente frumoase pentru reșițenii care aleg să petreacă în Parcul Tricolorului, alături de sârbi. Înainte însă de spectacol, la ora 17:00, la Sala Dacia, este prezentată expoziția de fotografie ,,Martorii existenței”, urmată de proiecția filmului documentar ,,Sârbii din România” și de prezentarea activității editoriale a Uniunii Sârbilor din România. Seara vor urca pe scenă: Indira Radić, formația Braća Ivanović și Dejan Matejin, To ,,Spomenari” și Pera Todorovici și ansamblurile Bârzava Reșița și Mladost Timișoara.

banner 1000 x 100 hd