Zeci de voluntari implicați și tone de deșeuri adunate – bilanțul campaniei Ministerului Mediului la Moldova Nouă

curatenie moldova noua 2

În doar două săptămâni de la debutul campaniei de ecologizare lansate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la Moldova Nouă s-au implicat zeci de voluntari care au reușit să adune în acest interval de timp peste 4 tone de deșeuri!

Acțiunea de ecologizare, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, a făcut ca, în doar două săptămâni, zeci de voluntari din Moldova Nouă să acționeze în parcurile de pe raza orașului, zonele verzi din proximitatea drumurilor agricole și malurile albiilor râurilor.

În primele două săptămâni de la demararea campaniei, de pe raza orașului au fost ridicate mai bine de 4 tone de deșeuri. Astfel, din cele 4.290 de kilograme, mai mult de două tone (2.070 kilograme) au însemnat deșeuri din plastic, diferența reprezentând deșeuri menajere.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

curatenie moldova noua 1

Pe lângă obiectivul principal al campaniei „Curățăm România”, acela de igienizare, s-a mai avut în vedere și educarea tinerilor, inclusiv popularizarea măsurilor luate la nivel european în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, prin explicarea regulilor ce trebuie respectate de locuitori pentru păstrarea integrității mediului, a propriei sănătăți și pentru creșterea calității vieții.

La acțiunea de ecologizare a zonelor afectate au participat voluntari din cadrul Gospodăriei Urbane (Primăria Moldova Nouă), de la Ocolul Silvic, Asociația Dunărea, Administrația Națională „Apele Române”, Parcul Natural Porțile de Fier, Sectorul Poliției de Frontieră, Poliție, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, Secția de Pompieri şi Detașamentul 4 Jandarmi.

„În speranța că munca depusă pentru a schimba mentalitatea locuitorilor în ceea ce priveşte aruncarea deșeurilor în zonele nepermise nu a fost în zadar, facem un apel către cetățeni îndemnându-i să păstreze curățenia în zonele recent igienizate și nu numai, asta dacă vor să trăiască într-un oraș civilizat, caracterizat prin respectul față de mediu, dar și prin cel față de comunitate. În caz contrar, nerespectarea regulamentului de conviețuire urbană va fi urmat de aplicarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare.”, transmit reprezentanții Primăria Moldova Nouă.

Cei care nu au reușit să se mobilizeze până în prezent la acțiunile de ecologizare, o vor putea face oricând până la finele lunii, termenul pentru această activitate fiind prelungit chiar de către ministrul Tánczos Barna.

curatenie moldova noua

banner 970 x 250