Zeci de spitale noi sau modernizate prin PNRR. Pe listă sunt și Timișoara, și Lugoj!

ffcb27d8 c46c 4105 97f6 2398a989c292
explo 1000x200

Ministerul Sănătății anunță că prin PNRR vor fi construite, dotate sau modernizate cel puțin 25 de spitale din țară, din cele 49 înscrise în lista aprobată de Comisia Europeană. De finanțări ar putea beneficia și unități medicale din Timișoara sau Lugoj. Reșița nu se află pe listă.

„În urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătății în anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană”, anunță ministerul.

Investiția totală se va ridica la peste 1,7 milarde de euro.

În Timișoara ar putea fi construit institutul de oncologie, o nouă maternitate la Spitalul Municipal care include și dotări și un nou spital la Lugoj. De asemenea, în lista de 49 de obiective apare și dotarea și echiparea noului corp de clădire de la Spitalul de Copii Timișoara.

Spitalul din Reșița nu se regăsește pe lista convenită cu Comisia Europeană. Asta deși autoritățile județene și locale promiteau că prin PNRR vor construi un nou spital în capitala Caraș-Severinului.

Noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.