În cei 25 de ani de existență, Fundația Activity pentru Resurse Umane și Dezvoltare Durabilă marchează succes după succes, în proiecte ce au oferit tuturor șanse egale în activități profesionale, culturale, sociale și educaționale.
În coordonarea Nadiei Potoceanu, sufletul ONG-ului, neobosit zi și noapte, în tot ceea ce înseamnă Fundația Activity, proiectele au decurs ca unse și au oferit un impuls fantastic, mai ales în zona de graniță româno-sârbă. Este misiunea Activity de a promova în țara noastră valorile unei societăți globale prin susținerea unui sistem educațional democratic și promovarea unor inițiative ce vizează egalitatea șanselor prin educație.
De asemenea, Activity plusează și la categoria dezvoltării durabile, susținerea acțiunilor de protecție socială și desfășurarea de activități de sprijin material și moral pentru categoriile de persoane defavorizate, dar și prin colaborarea cu structuri și organizații similare din țară și străinătate.
În decursul celor 25 de ani de activitate au fost implementate 37 de proiecte, ce au avut ca obiectiv oferirea de șanse egale, tuturor, în diverse domenii precum: artă, cultură, tradiție, turism, incluziune socială, business și activitate pe piața muncii.
„Au fost 25 de ani, unii mai grei, unii mai ușori, cu foarte multe proiecte, printre care „Europa la liceu”, proiect cu care am și debutat, făcând, pe atunci, parte din foarte multe organizații și rețele, ce acum nu mai există. Am avut proiecte pentru tineret, pentru educația adulților și, bineînțeles, cu sârbii de la la Veliko Gradiste, prietenii noștri. Au fost undeva pe la 37 de proiecte cu finanțare europeană, nu puține, pentru că în primii 4 ani fundația a mers doar pe buzunarul meu, proiectele fiind realizate din salariul de la universitate, pe care îl aveam pe atunci.
În ultimul timp ne-am axat pe proiectele Intereg, Erasmus pentru tineret și pentru educația adulților, și categoric pentru proiecte care leagă aceste comunități din Caras-Severin. Iar pentru că la un moment dat se trezesc niște afinități în urma parteneriatelor pe care le avem, atunci mergem și facem și alte activități din alte localități și orașe ale județului. Este o treabă deosebită pe care o realizăm.” , a declarat, Nadia Potoceanu.
Tot astăzi, în cadrul evenimentului festiv, organizat la sediul fundației, din Reșița, în Piața T.Vuia 1-4, corp E sala E2, au fost premiați și tinerii participanți la conferința „Creativitatea tinerilor – tradiție a Banatului Montan„ astfel:
La secțiunea:
– „Diversitatea patrimoniului industrial și cultural” – Burduja Gabriel, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Reșița-istorie, tradiții, transformări, coordonator conf.univ.dr. Minică Mirela
– „Schimbările climatice și ecosistemele din sectorul vulnerabil”- Hațegan Anca, Haleța Alexandra, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Rațiunea ecologică a antreprenorului și rolul abordării ecofriendly în business, coordonator lect.univ.dr. Demyen Suzana
– „Consolidarea rezilienței la dezastrele naturale” – Dume Andrei, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Consolidarea rezilienței la dezastrele naturale, coordonator conf.univ.dr. Minică Mirela
– „Orașul nostru”- Mărgan Petru-Dănuț, Facultatea de Științele Politice, Administrative și ale Comunicării, Noile tehnologii digitale și orașele inteligente, coordonator lect.univ.dr.Anghel-Drugărin Cornelia.
– Franț Ianis Vasile , Liceul teoretic T.Vuia clasa a IX-a – Implicarea elevilor din orașul nostru în utilizarea energiei furnizate de surse neconvenționale de energie, coordonator prof.Cornean Adela Maria
Funar Ioana, Facultatea de Medicina Veterinara *Regele Mihai* Timișoara , *Parcul animalelor* coordonator prof.dr. Oprescu Ion.
La mulți ani, Fundației Activity și celor care îi sunt alături doamnei Nadia Potoceanu!