Zeci de kilometri de țevi de termoficare din Timișoara, reabilitați

reteaua de termoficare din timisoara, reabilitata1

Mai puține pierderi de apă fierbinte la Timișoara. Asta după ce primăria a reușit să schimbe 29 de kilometri de țevi de termoficare.

Primăria Timișoara a finalizat cu succes un proiect important. Este vorba de cel privitor la reabilitarea a 29 de kilometri din rețeaua de termoficare din oraș și modernizarea a 25 de puncte termice.

După 40-50 de ani în care sistemul de termoficare a fost privat de investiții serioase, în ultimii 2 ani am reușit să schimbăm peste 29 de kilometri de conducte și vom continua să investim în sistem. Doar prin investiții serioase putem să oprim hemoragia de avarii la rețele și pierderile majore de apă fierbinte pe care le plătim din buzunarul fiecărui timișorean. Cred că sistemul centralizat de termoficare în Timișoara are viitor și de aceea facem investiții masive în rețea și capacitate de producție”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

reteaua de termoficare din timisoara, reabilitata5

Potrivit Primăriei Timișoara, pentru 14 puncte termice au fost recepționate lucrările, iar pentru celelalte 11 au fost demarate procedurile în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor. Aceasta este cea de a II-a etapă a proiectului de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare, în cadrul căreia a fost prevăzută reabilitarea a peste 29 de kilometri de rețea.

De asemenea, în programul de retehnologizare au fost incluse lucrări de înlocuire a vanelor și racordurilor de pe traseul magistralelor de termoficare, realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor, construirea de cămine pe rețele secundare, astfel încât, în caz de avarii, să nu fie afectate toate blocurile alimentate la același punct termic. Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare din această etapă, se reduc pierderile în rețea, crește viteza de depistare și precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe rețelele secundare și se reduc costurile de întreținere și exploatare a rețelelor”, a informat Primăria Timișoara.

1000x200 dacus 02

Valoarea totală a proiectului, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 170 milioane lei, cu TVA inclus.

reteaua de termoficare din timisoara, reabilitata4

reteaua de termoficare din timisoara, reabilitata3

reteaua de termoficare din timisoara, reabilitata2

 

publicitate si promovare online banner maxagro