Zeci de kilograme de mâncare stricată, confiscate de inspectorii DSVSA, în urma controalelor făcute la restaurante

opc3

Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi, într-o singură zi, în valoare de 30.000 de lei patronilor de restaurante și fast-fooduri pentru nerespectarea condițiilor de igienă și a celor de depozitare a produselor alimentare. Autoritățile au confiscat 27 de kilograme de produse neconforme. 

Doar miercuri inspectorii DSVSA Timiș au verificat două restaurante și patru unități de tip fast-food. Controalele vin în contextul evitării apariției toxiinfecțiilor alimentare, în perioadele cu temperaturi ridicate.

Inspectorii DSVSA verifică modul în care sunt expuse produsele alimentare, în special cele de origine animală – care trebuie depozitate în condiții de igienă corespunzătoare, în spații care asigură temperaturi adecvate. Sunt atenți și la condițiile de manipulare și transport a acestor produse, dacă sunt sau nu autorizare sau înregistrate sanitar-veterinar.

Marți inspectorii de specialitate au găsit alte șapte restaurante și 4 fast-fooduri cu nereguli. Au dat amenzi de peste 60.000 de lei și au confiscat 28 de kilograme de produse. Una dintre unitățile verificate a fost închisă până la remedierea deficiențelor.

Foto: ziuadeconstanta.ro