Zeci de hectare de teren, distruse de flăcări!

Odată cu încălzirea vremii și topirea zăpezii, oamenii încep din nou să incendieze vegetația uscată, fără să conștientizeze pericolul pe care îl pot genera. Două incendii au izbucnit ieri din cauza unor astfel de acțiuni.

Pompierii din Reșița și Carașova au intervenit ieri pentru stingerea unor incendii de vegetație izbucnite la Carașova și Iabalcea. În total, 65 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, cauza probabilă de producere a incendiilor este utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

Mulți dintre cei care aprind vegetația uscată nu știu sau ignoră faptul că sunt obligați prin lege ca, înainte de a scăpa în acest mod de aceste deșeuri, trebuie să obțină acceptul de la Agenția pentru Protecția Mediului și permisul de lucru cu focul de la Primărie.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000-2.500 lei, potrivit HG 537/2007, art.1, pct 3, lit r privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor”, atenționează ISU „Semenic”.

tmc 640