Zeci de animale din Oravița și împrejurimi, sterilizate gratuit în cea mai recentă campanie

Campania de sterilizare gratuită desfășurată săptămâna aceasta la Oravița reprezintă încă un succes al administrației locale și al Asociației ALMA. Peste 70 de animale au fost sterilizate în cele două zile de activitate.

Marți și miercuri Oravița a fost din nou gazda unei campanii de sterilizare. Fie că a fost vorba despre câini cu stăpân sau maidanezi, toți au fost acceptați la sterilizarea gratuită, aici fiind incluse și pisicile. În total, 74 de animale au trecut prin mâinile echipei medicale.

Se pare că oamenii încep să înțeleagă utilitatea acestor campanii și să aleagă să beneficieze de ele ori de câte ori se organizează. „Avem mare noroc că de regulă, la fiecare campanie, oamenii chiar se prezintă cu animalele. Oamenii vin, fie că sunt din Oravița, fie că sunt din satele aparținătoare, fie că sunt voluntari care vin cu câini de pe câmp sau unde îi găsesc, mai sunt și animalele din adăpost, capturate între timp, care trebuie și ele sterilizate, pentru că nu avem în zonă cabinete care să facă așa ceva, cu atât mai puțin la prețuri acceptabile pentru populație”, ne-a declarat Monica Izvănariu, președintele Asociației ALMA.

Costul unei sterilizări, indiferent de talia animalului, este de 25 de euro. Campaniile sunt finanțate de o organizație din Germania, Susy Utzinger Stiftung für TierschutzNeue, care colaborează cu o echipă medicală din Brașov (medic+asistent). Fondurile organizației provin din donațiile oamenilor cu suflet din străinătate, cărora le pasă de animalele din întreaga lume.

Imediat după finalizarea campaniei din Oravița, echipa a plecat la Bocșa pentru o acțiune identică, iar luna viitoare se ia în calcul o vizită și la Moldova Nouă.