Zece containere pentru carantină la Timișoara! Primăria ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului!

promovare online Timisoara Casa Auto

Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în Timișoara! Nicolae Robu a cerut Completului Local pentru Situații de Urgență să aprobe achiziționarea a zece containere pentru carantină. Primarul își păstrează încrederea în autoritățile care gestionează prevenirea răspândirii încă de la intrarea în țară.

Primarul Timișoarei a participat la reunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și la o videoconferință cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății, ministrul Transporturilor, ministrul Tineretului, Raed Arafat și alte persoane în poziții decizionale pentru situații de urgentă. Nicolae Robu are încredere în măsurile concepute de specialiști și consideră că nu este un motiv pentru a se crea panică în legătură cu coronavirusul.

Faptul că nu s-a confirmat niciun caz pe teritoriul național îl liniștește pe Nicolae Robu. Totuși, edilul îndeamnă la precauție și respectarea normelor de igienă. Primarul își pune încrederea în autoritățile statului care gestionează situația încă de la frontieră. „Nu a fost confirmat niciun caz de infestare cu coronavirus în România. Trebuie să fim precauți, să respectăm normele sanitare și de igienă astfel încât să ne protejăm și de coronavirus și de diverși alți viruși. Nu este cazul să ne panicăm. Măsurile luate sunt bine-gândite de specialiști și ele se aplică încă de la frontieră”, a declarat Nicolae Robu.

promovare banner maxagro

Completul Local pentru Situații de urgență a aprobat, la inițiativa primarului, achiziționarea a zece containere care vor putea fi folosite pentru punerea în carantină a persoanelor infectate cu coronavirus. „Nu este un motiv de panică în momentul de față, dar este un motiv de preocupare pentru stoparea răspândirii acestui virus. Asta este cu totul o altă socoteală. Am convocat astăzi Completul Local pentru Situații de Urgență. Am propus și s-a aprobat achiziția a zece containere pentru a le pune la dispoziție, dacă va fi nevoie, pentru carantină. Fiecare este cu o locuință pentru o persoană cu grup sanitar propriu. Așa sunt cerințele, în carantină trebuie să locuiască o persoană într-o încăpere și să aibă propriul grup sanitar. Aceste containere îndeplinesc condițiile”, a explicat primarul.

publicitate tmc 640