Zborurile către Italia și Germania sunt reluate! Urmează Parisul

Relaxarea restricțiilor de circulație pe calea aerului face posibile mai multe decolări de pe Aeroportul Timișoara. Zborurile din și către Italia și Germania sunt reluate. Urmează ruta către Paris!

Legăturile dintre România și alte 17 țări au fost reluate de o săptămână, ceea ce a permis Aeroportului Timișoara să trimită avioane către Germania. Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen și Karlsruhe au fost primele orașe unde au aterizat aeronavele decolate din Banat, cu zboruri atât spre, cât și dinspre.

Datorită reactualizării listei cu zone sigure din care pasagerii pot reveni în țară fără să intre în carantină, mai sunt adăugate cinci țări în programul Aeroportului „Traian Vuia”: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și parțial Franța. Chiar de astăzi se reiau călătoriile către Bari, Bergamo, Roma și Veneția. Persoanele care au ca destinație Parisul se vor putea deplasa de sâmbătă.

Directorul Aeroportului oferă asigurări că procedurile pentru gestionarea pasagerilor sunt respectate cu strictețe și spune că sunt programate curse către destinații de vacanță începând cu luna iulie. „Aeroportul este pregătit din punct de vedere operațional și al siguranței sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinații consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinațiilor și implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinații estivale de vacanță din Turcia și Grecia, dar și spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanța. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie. Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă”, a declarat directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, Daniel Idolu.