Una dintre principalele preocupări ale femeilor în urmă cu ceva ani a revenit la modă, fiind acum o modalitate de relaxare, dar și o îndeletnicire care își dovedește utilitatea. Centrul de Tineret Mansarda organizează zilele acestea un workshop inedit pentru cei care doresc să învețe mai multe despre macrame.
Astăzi și mâine, între orele 10.00 și 18.00, la Centrul de Tineret Mansarda Reșița se derulează workshopul „Arta Înnodării Firelor” (sau într-un cuvânt – macrame). Îndeletnicirea induce ideea de mileu de pe televizorul bunicii, obiecte decorative răsfirate prin casă sub bibelouri. Tehnica înnodării firelor a reînviat în ultimii ani într-o formă de expresie modernă, transpusă în anii noștri într-un stil în care se creează diverse obiecte decorative pentru casă.
„Dintre toate meșteșugurile, pentru tehnica macrameului nu îți trebuie ac, croșetă sau alt instrument pentru înnodarea firelor – ci doar propriile mâini, cunoștințe despre 2-3 noduri, puțină creativitate. Vom învăța nodurile cele mai utilizate în acest meșteșug, cu care ulterior tinerii vor putea crea nenumărate alte obiecte, vom face 4 decorațiuni diferite din macramé cu un aer modern”, spun organizatorii.
Cursul este gratuit, iar locurile au fost ocupate rapid, după principiul „primul venit, primul servit”.
Facilitator este Florina Bobar, reșițeancă, tânăr antreprenor care trăiește în Timișoara, de 15 ani voluntar cu experiență al Centrului de Voluntariat Reșița. Pentru acest curs a venit la Reșița cu un obiectiv clar: „să inspire alți tineri să exploreze domenii noi, să-și caute noi pasiuni, să nu le fie frică de încercare”.
După cele două zile de „lucru”, tinerii vor pleca acasă cu un curcubeu, cu o frunză, o tapițerie cu inimă și o lucrare cu ciucuri uriași. În toată perioada se vor păstra regulile de distanțare socială, iar participanții vor purta mască.