We stand for tolerance – proiectul care promovează incluziunea socială și solidaritatea

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos a implementat, în perioada 11-22 octombire, schimbul de tineri din cadrul proiectului We stand for tolerance, 2019-1-RO01-KA105-062546, finanțat prin programul Erasmus+.

Un număr de 50 de tineri din România, Lituania, Italia, Ungaria și Macedonia au conviețuit pentru zece zile în Tabăra Marabu din satul Milcoveni, Caraș-Severin, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și experiențele despre diverse metode de promovare a toleranței, interculturalității și înțelegerii.

Proiectul We stand for tolerance a avut ca scop promovarea incluziunii sociale și solidaritatea, precum și încurajarea toleranței în rândul tinerilor romi și neromi și reducerea prejudecăților și a stereotipurilor participanților.

Obiectivele proiectului au fost creșterea gradului de implicare civică, dezvoltarea competențelor artistice (teatru, muzică, dans), creșterea gradului de acceptare și înțelegere a interculturalității și diversității, creșterea încrederii în forțele proprii și creșterea motivației celor 50 de participanți în timpul schimbului, precum și dezvoltarea capacității celor 50 de tineri de a planifica, organiza și promova evenimente artistice și educative în timpul proiectului.

STPT job 1000x200

Proiectul a contribuit astfel la promovarea cetățeniei active, a dialogului intercultural, a incluziunii sociale și solidarității, prin intermediul mobilităților de învățare a tinerilor romi și neromi. De asemenea, acest proiect a contribuit la creșterea încrederii și a stimei de sine a tinerilor și promovarea asumării de valori comune, a egalitatății, nediscriminării și incluziunii sociale.

Parteneri în cadrul proiectului au fost:

  • Asociația Nevo Parudimos
  • ASSOCIAZIONE CULTURALE AFFABULAZIONE
  • ZDRUZENJE REGIONALNA ROMSKA OBRAZOVNA MLADINSKA ASOCIJACIJA KRATOVO
  • ASOCIACIJA TAVO EUROPA
  • TheaterCreators

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/