Vremuri de rahat, cu glazură de COVID-19

De trei zile ar fi trebuit să înceapă faza a II-a de vaccinare anticoronavirus. De imunizare a celor trecuți de 65 de ani, ce fac parte din grupurile de risc. Teoretic. Practic, canci. Vorbesc de Caraș-Severin și mai ales de Reșița.

Neoficial, la Caransebeș s-ar da drumul la vaccinare de astăzi. Și pe la Oravița se aude, deși nimeni nu știe cu ce vaccin. Important e că sunt zvonuri, nu ca la Reșița unde nici de astea nu avem parte. Cică nu ar fi gata formalitățile pentru avizarea de către DSP a celor patru centre de vaccinare.

Cine e de vină? Ce întrebare e asta? PSD, cine dracu ar putea să fie de vină? Că el a condus țara atâția ani și n-a fost în stare să prezică vremurile astea de pandemie. PSD și greaua moștenire de la guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă pe care i-a durut în cot de noi toți și de succesorii lor la guvernare. Lăsăm gluma la o parte, facem abstracție pe cine a căzut beleaua să ne conducă în vremurile astea de rahat cu glazură de COVID-19, nu pot să nu mă întreb ca prostul: Bă, ce mare scofală e, bă, să amenajezi niște centre de vaccinare? Să alegi locul, să montezi câteva panouri de PFL, să bați două cuie în ele, să aduci un pat și un scaun, un frigider și un birou? Cât timp îți trebuie, bă, să faci munca asta de muncitor necalificat?

leader board 728 x 90 px

Ce filosofia lu’ dracu e asta bă? Ne lăudăm în campaniile electorale că asfaltăm sute de kilometri de drum, că facem muzee, parcuri, stațiuni montane și noi nu suntem în stare să amenajăm un rahat de centru pentru vaccinare. Păi asta e treabă de intelectualii lu’ pește care coordonează campania asta? Nu, bă, dacă i s-ar fi dat temă de casă lui nenea țăranul de la Verendin, Globu Rău ori Bozovici, cu siguranță că ar fi rezolvat problema de mult. Că nu-ți trebuie masterate și doctorate să gândești și să organizezi așa ceva. Așa e, dom’ prefect Gâfu? Așa e, dar nu ai curajul să recunoști. Știu… moștenirea e de vină, nu voi, cei de acum!

Cu puțin noroc, din 24 ianuarie încolo, de Unirea cea mică, va începe și la Reșița ionizarea. Pardon, imunizarea. Asta în cazul în care oamenii vor ști să acceseze Platforma guvenamentală. Să nu-și prindă urechile cu chestionarele de acolo. Să se logheze corect, dar, în primul rând, să aibă adresă de email, cu parolă și cu tot ce trebuie. Dacă nu, asta e, altul la rând. Să se fi gândit dinainte că lumea de azi nu mai e ca aia de ieri a lui Zavaidoc, Dolănescu și Dan Spătaru, a telefoanelor cu manivelă și a televizoarelor TEM și E47, alb-negru. Să-și fi cumpărat un telefon deștept de pe care să se fi programat, că văd că ăștia, cu capul mare, nu au găsit altă soluție să-i aducă la vaccinare.

Vai de curu’ nostru. Oare câți pensionari vor da ortul popii așteptându-i pe ăștia care nu sunt în stare nici să încropească un centru de vaccinare?