Vremea schimbării! Lugojul a intrat după aceste alegeri sub administrație liberală pentru prima oară după 1938

Alegerile locale din municipiul Lugoj au adus rezultate dezastruoase pentru primarul social-democrat Francisc Boldea şi echipa lui de consilieri, care de la funcţia supremă şi zece aleşi locali au rămas cu patru posturi în Consiliul Local. Conform rezultatelor, în Consiliul Local Lugoj vor intra 11 consilieri de la PNL, patru de la PSD, trei de la USR şi unul de la PMP.

Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi: Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu, Daniel Dumitra, de la PNL. PSD va trimite în Consiliul Local pe: Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu şi Cristian Galescu, iar USR – PLUS pe: Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David şi Lajos Ernestin Vari. Ultimul loc va fi ocupat de PMP, prin Liviu Brînduşoni.

Bătălia cea mai dură a fost pentru Primăria Lugoj, unde social-democratul de 72 de ani, Francisc Boldea, a vrut al patrulea mandat la conducerea oraşului, însă a primit doar 14,98 din voturile exprimate. Principalul contracandidat, Claudiu Buciu a obţinut 51,85 de procente, în timp ce pe locul 3 s-a clasat Daniela Ţepeş, cu 10,46%.

leader board 728 x 90 px

Prima declarație a noului primar, după aflarea rezultatelor, a fost dată la sediul PNL, Claudiu Buciu mulţumind celor care au dorit să scape de o administraţie care a distrus Lugojul.

„Dorim să le mulțumim lugojenilor care în sfârșit și-au luat soarta în mâini și au decis să se scape de o administrație care i-a umilit efectiv, timp de 12 ani, o administrație care a distrus practic Lugojul și l-a întors înapoi în timp. Alături de echipa PNL, am reușit să înlăturăm această administrație, suntem capabili și ne vom ține de toate promisiunile pe care le-am făcut în programul nostru electoral, în această campanie. Lugojul are nevoie de respect, are nevoie și, din păcate, să fie reclădit aproape de la zero. Vă promitem că lucrurile se vor schimba radical, din prima zi în care vom fi numiți în fruntea administrației locale. Vă mulțumim!”, a spus Claudiu Buciu, noul primar al municipiului Lugoj, după 12 ani de administrație pesedistă.

Claudiu Buciu este primul primar liberal al Lugojului după Alexandru Bireescu, care a condus urbea în perioada interbelică, între 1933 – 1938.