Vremea frumoasă i-a scos pe oameni din case: „Avem nevoie de socializare. Ne-au înnebunit deja cu acest virus”

Temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă i-au determinat pe copii, bătrâni și tineri deopotrivă să ia cu asalt ieri faleza Dunării din Moldova Nouă, acolo unde razele soarelui, completate de peisajul inedit al fluviului, creau atmosfera perfectă pentru relaxare și socializare.

Dacă pentru adolescenți zilele însorite au reprezentat un motiv în plus de a-și încărca bateriile, având în vedere că de săptămâna viitoare vor reveni fizic pe băncile școlilor, pentru adulți și vârstnici vremea bună a fost un prilej de a ieși cu prietenii, de a socializa și de a se recupera mental după o bună perioadă de restricții impuse în contextul pandemic.

„Avem nevoie de socializare. Ne-au înnebunit deja cu acest virus. Deși facem parte din categoria de risc vizavi de COVID-19, cred că mai degrabă ne șubrezește ideea de spaimă pe care o transmit autoritățile în fiecare seară la TV. Poate că imunizarea ajută, însă cum totul s-a produs atât de repede cu acest vaccin, mai bine nu. Dacă e să murim, tot vom muri. Au mai fost și alte lucruri grave în trecut, dar, după un timp, am depășit momentul. Inclusiv alimentația din ziua de astăzi are repercusiuni asupra sănătății. Așa că, mai bine ieșim afară, ne îmbunătățim mobilitatea prin plimbări și mergem înainte.”, a explicat o pensionară care a decis să profite de temperaturile ridicate din februarie în compania unei bune prietene.

leader board 728 x 90 px

„Am ieșit la aer cu cei mici. Cu școala online, au stat doar în casă. Traiul în mediul urban nu se compară din acest punct de vedere cu cel din mediul rural. La casă, ai curte, copiii au unde să se joace… Profităm de aer curat, de peisaj. Toată lumea se bucură când nu plouă. Uitați-vă, pescarii au ieșit și ei să se recreeze, chiar dacă poate la finalul zilei nu vor avea de-a face cu cine știe ce captură. Alții vin să hrănească lebedele. E frumos, e plăcut. De ce să nu profităm?”, se întreabă o tânără mămică.