„Vrem să eliminăm suprataxarea contractelor part time. Vrem să corectăm o măsură care s-a dovedit că nu este bună”

dumitru rujan si jaro marsalic

Mai mulți deputați și senatori liberali au semnat propunerea legislativă pentru modificarea unei legi, astfel încât contractele part time să nu mai fie suprataxate. Printre semnatari se află și cărășenii Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.

63 de parlamentari liberali cer modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Aceștia doresc eliminarea suprataxării contractelor part time, măsură care s-a dovedit neinspirată, având efecte negative asupra economiei, după cum susțin deputații cărășeni Dumitru Rujan și Jaro Marșalic, doi dintre semnatari.

„Propunem ca baza de calcul pentru contribuțiile de asigurări (sociale/de sănătate) datorate de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, să fie reprezentată de venitul efectiv realizat, și nu prin raportare la salariul minim în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate. Prevederile art. 146 alin. 5 au produs deja efecte negative asupra pieței muncii din România, materializate prin încetarea a zeci de mii de contracte de muncă cu timp parțial. Așadar, impactul bugetar al prezentei legi va fi unul semnificativ pozitiv, în condițiile în care se estimează o revigorare a înregistrării de noi contracte de muncă part time și o reducere semnificativă a muncii la negru.”, se arată în expunerea de motive.

1000x100 (5)