Voluntarii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timiș, apreciați pentru prestația lor de Ziua Internațională a Voluntarilor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara le mulțumește public tuturor voluntarilor care au venit în întâmpinarea nevoilor pacienților și au contribuit la îmbunătățirea serviciilor spitalului. 

Coordonatorul activității de voluntariat al unității sanitare, Lucian Galosi, a evaluat activitatea tuturor voluntarilor, activitate care a început din anul 2015 și care se desfășoară până în prezent, cu un procent de 120 de voluntari înregistrați pe zi. În cadrul programului de voluntariat participă elevi, studenți și personal specializat sau în curs de specializare, chiar și pe partea administrativă. „Până în prezent, pe baza procedurilor elaborate și implementate în cadrul programului de voluntariat la nivelul activităților spitalului, am reușit să coagulăm o comunitate variată de voluntari, ca vârstă, preocupări profesionale sau naționalitate. O comunitate cu care ne mândrim. Astăzi, pentru că este Ziua Voluntarilor, este un moment potrivit să spunem public cât de mulți și cât de buni sunt. Și cât de mult le apreciem eforturile. De la inițierea programului de voluntariat al spitalului județean și până în prezent, au fost semnate peste 1.200 de contracte de voluntariat. Prezența voluntarilor în activitățile spitalului nu este întâmplătoare. În acest sens, o prioritate a programului este «creșterea» voluntarilor.”

Vezi mesajul complet transmis de conducerea spitalului tuturor celor angrenați în acțiunea de voluntariat:

„De ce apreciem activitatea voluntarilor? Pentru că implicarea lor în activitățile spitalului, o instituție publică dedicată binelui cetățenilor, demonstrează că le pasă de problemele comunității și înțeleg că este necesar să se implice în rezolvarea lor. Cu alte cuvinte, este expresia unei atitudini civice. La fel de importantă este și dimensiunea altruistă a demersului de voluntariat în spital, expresie pură a solidarității umane. Ce poate fi mai generos decât să ajuți un semen la nevoie? Nu în ultimul rând, voluntariatul reprezintă o oportunitate pentru o mai bună înțelegere a problematicii specifice serviciilor de sănătate publică, exersarea și consolidarea de cunoștințe în domeniu și, de ce nu, asumarea unei cariere profesionale în spital. Fiecare dintre aspectele menționate mai sus și toate la un loc reprezintă motivele pentru care prețuim implicarea voluntarilor în activitățile spitalului. Și pentru care le mulțumim public!”.

„Sperăm ca și pe viitor programul de voluntariat al spitalului județean să fie la fel de atractiv pentru voluntari. Actualul succes al programului se datorează tuturor celor implicați în susținerea sa: conducerii spitalului și a secțiilor, personalului care a înțeles rolul voluntarilor și i-a ajutat să se integreze în activitățile spitalului. Și, bineînțeles, coordonatorilor de voluntari. Tuturor le mulțumim pentru contribuția la realizarea acestui proiect ce aduce spitalul mai aproape de comunitate! Și pentru că este ziua voastră, dragi voluntari, încă o dată, La mulți ani!”.

***
La propunerea Organizației Națiunilor Unite, începând din 1985, în fiecare an, în 5 decembrie este celebrată în întreaga lume Ziua Internațională a Voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). Conform Programului ONU pentru Voluntariat, această celebrare reprezintă şansa de a promova voluntariatul, de a încuraja instituțiile publice și private să sprijine eforturile voluntarilor şi de a recunoaşte contribuţiile acestora la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă la nivel local, naţional şi internaţional. În 2019, tema celebrării este „Voluntar pentru un viitor inclusiv” şi focalizează pe obiectivul nr. 10 al Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, obiectiv ce vizează diminuarea inegalităţilor prin incluziune socială.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/