Un spectacol de poveste, în prag de sărbători, asta a oferit cărășenilor Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.
Vestea Nașterii Mântuitorului Isus Hristos a fost adusă poporului român creștin, iubitor de tradiții și credință, în cadrul unui eveniment de excepție, marca Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, și oferit cu sprijinul necondițional al Consiliului Județean.
Nume remarcabile ale cântecului românesc au urcat pe scena Cinematografului Dacia din Reșița și au transformat o seară obișnuită într-una de Gală în care doar oamenii buni, emoțiile și iubirea și-au găsit loc în sală. De la îndrăgiții interpreți ai folclorului românesc, care cu mândrie au purtat numele țării peste mări și țări, la artiști ai muzicii ușoare, la fel de iubiți de publicul larg, întreaga suită de voci de excepție a adus sărbătoarea în Banatul de Munte.
În deschiderea spectacolului „Sărbătoare în casa ta”, Dan Mirea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, cel care a gândit cu tot sufletul și cu toată dragostea acest eveniment dedicat cărășenilor, a declarat:
„Ați făcut să avem sens pe lumea asta și vreau să vă mulțumesc că iubiți folclorul, că din ceea ce facem noi, voi îl transformați într-un un mod de viată, pentru că iubiți tradiția, iubiți tot ceea ce înseamnă autenticul bănățean. Vreau să vă spun că ceea ce se va întâmpla în seara aceasta este o muncă de mult, mult timp pentru că noi dăruim cu sufletul, cu inimile și cu profesionalism. Să-i aplaudăm pe artiștii, numele remarcabile care vor evolua pe scenă și care cu bucurie vor cânta pentru voi, dar și pe cei din Consiliul Județean Caraș-Severin, cei care au făcut demersurile pentru ca acest spectacol să se întâmple.”
Și Zaharia Gheorghe Rădoi, reprezentantul CJ a întărit ideea că spectacolul de colinde a fost un dar oferit cu sufletul și inima pe tavă, tuturor celor care „ne arătați că avem sens în lumea asta. Ne bucurăm de interesul pe care îl manifestați pentru un astfel de eveniment care nu face altceva decât să ducă mai departe tradițiile, portul și obiceiurile noastre din Banat, și mulțumesc Centrului pentru întreaga activitate și pentru eforturile depuse. Nu este simplu și nici ușor ce fac ei aici, și chiar merită toate aceste laude.”
A fost o seară de poveste care va răsuna mult timp peste întreg Banatul și de ce nu, și peste hotare, în care sala a fost plină de oameni iubitori ai muzicii tradiționale, dornici de un astfel de cadou muzical extraordinar, de la care nelipsite au fost vocile consacrate ale: Ramonei Vița, Giorgianei Vița, Stanei Stepanescu și Dumitru Teleagă. Mai mult decât atât surpriza din acest an a fost prezența artistului Alin Oprea – fost component Talisman, a Grupului Psaltic „Ethos“ al Episcopiei Caransebeș, dar și a lui Cristi Iakab& The Road Band.
Colindele au răsunat din vocile cristaline și ale grupului de colindători format din: Andreea Stoicănescu, Mihaela Berchi, Petrică Popovici, Snejanca Boșca, Mirela Pistrilă, Lavinia Manciu Țeperdel și Sofica Herac, acompaniați de Orchestra Profesionistă „Virtuozii Semenicului“ a CJCPCT Caraș-Severin. În deschiderea evenimentului au evoluat tinerele talente, crescute sub „ochii” Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii, și anume: Clara Trandafir, Narcis Căldăraș și Maria Morman.