Vlad Voiculescu: În Timișoara au existat plângeri că nu sunt vaccinuri, dar în județ au rămas nefolosite

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, atrage atenția că în multe municipii reședință de județ, printre care și Timișoara, au existat plângeri că nu sunt suficiente doze de vaccin, în vreme ce în județ rămâneau doze nefolosite. „Nu e de dorit”, a spus ministrul.

Întrebat dacă în județul Timiș se testează mult și de aceea Timișoara a intrat în carantină, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns afirmativ, dar admite că în Timiș există o „problemă reală”.

„În Timiș se fac multe teste, în Timiș există de asemenea o problemă reală care se vede și în numărul de testare, și în numărul de oameni infectați și se vede, din păcate, și în secțiile de Terapie Intensivă. (…) Ce vedem și am discutat și asta în weekend și cu premierul și cu CNCAV, vedem că în anumite județe, Timiș este unul dintre ele, în capitala județului, Timișoara, de exemplu, au existat multe plângeri cum că sunt prea puține vaccinuri, dar vedem că în restul județului rămân vaccinuri nefolosite. Lucrul acesta nu e de dorit. E de dorit să vaccinăm cât mai mult din populație și cât mai repede.”, a spus Vlad Voiculescu.

leader board 728 x 90 px

Ministrul a mai spus că lucrurile nu arată foarte bine, din acest punct de vedere, pentru că aproape peste tot în țară sunt locuri unde vaccinurile rămân nefolosite.

„Arată foarte diferit de la un județ la altul, aproape peste tot în țară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate, rămân nefolosite dozele.”, a mai spus ministrul.

Întrebat, de asemenea, dacă se ia în calcul începerea etapei a treia de vaccinare în județele cu rată mare de incidență, Vlad Voiculescu a răspuns afirmativ.

Totodată, ministrul Sănătății a spus că în luna martie România va primi peste două milioane de vaccinuri și că la fel se va întâmpla și în luna aprilie.