Vlad Oros, olimpic de aur din Timișoara, 10 la Bac, pleacă în SUA

Vlad Oros olimpic cu aur din Timisoara
mbmr 1000x100

Vlad Oros este unul dintre cei trei elevi din județul Timiș cu media 10 la Bac. Olimpic internațional, Vlad Oros este decis să plece la studii în SUA.

La nivelul județului Timiș, după afișarea rezultatelor înainte de contestații la examenul de Bacalaureat, trei elevi au obținut media 10 pe linie. Doi sunt înscriși la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara și unul la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj.

Printre elevii de 10 ai județului Timiș se numără și Vlad Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara. Acesta obține cele mai bune rezultate la competițiile internaționale la care participă. Mai precis, Vlad Oros este multiplu medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Fizică, la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică și la Olimpiada de Lingvistică.

Vlad Oros a declarat, pentru expressdebanat.ro, că a susținut doar proba scrisă la Matematică din cadrul examenului de bacalaureat. Asta pentru că la celelalte probe scrise, la Limba Română și la Fizică, i-au fost echivalate rezultatele extraordinare obținute la olimpiadele internaționale la care a participat.

Am fost acceptat la studii în SUA

Vlad ne-a spus că a luat decizia de a pleca la studii în străinătate. Mai precis, elevul timișorean a fost acceptat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), în SUA, considerată una dintre cele mai bune universități din lume.

Muzeul TM

În această vară voi mai participa la două olimpiade internaționale, la Fizică, în Japonia, la Tokyo, și la Lingvistică, în Bulgaria. Apoi voi pleca în SUA, la MIT, la data de 19 august. În toamnă am completat mai multe formulare, iar în luna martie, cei de la universitate m-au informat că am fost admis. Voi pleca cu o oarecare tristețe, deoarece îmi va fi dor de România, mai ales că în ultimul an am avut parte de mai multe experiențe frumoase. Pe de altă parte, sunt convins că experiența în SUA va fi una minunată”, a povestit Vlad Oros.

Elevul din Timișoara spune că a primit și o bursă din partea MIT, care acoperă majoritatea costurilor. „Mai trebuie să plătesc aproximativ 13.000 de dolari pe an. O parte din bani îi am eu, mi-am pus deoparte din banii din bursa pentru olimpicul internațional”, a precizat Vlad Oros.

Deocamdată, Vlad nu știe exact ce profesie va alege. „Sincer să fiu, nu am nicio idee spre ce profesie să merg. La un moment dat, m-am gândit că o să ajung la NASA. La un moment dat, m-am gândit că o să fiu profesor universitar. Asta încă este o idee pe care o am. Însă cred că sunt atât de multe lucruri pe care pot să le fac, dar de care nu știu în acest moment. Sunt profesii de a căror existență nu știu, care ar putea să mi se potrivească foarte bine, încât nu o să-mi dau seama decât atunci când le văd. Aștept să merg la MIT, unde sigur o să văd toate oportunitățile pe care le am și o să-mi dau seama atunci ce mi se potrivește cel mai bine”, ne-a spus Vlad Oros.

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/