Vizită diplomatică la Bocșa

Săptămâna Mare a fost marcată la Bocșa de vizita secretarului Ambasadei Germaniei la București. Alături de conducerea orașului, s-au stabilit liniile colaborării ulterioare.

Josef Karl a vizitat orașul în cursul zilei de miercuri, iar ospitalitatea cu care a fost primit la Bocșa a pus bazele unei colaborări ulterioare pe linie culturală, dar nu numai.

„Prima dată am fost la Bocșa în 2002, ca student, dar mă bucur că am vorbit cu primarul, care este un om cu viziune pentru viitorul orașului și mă bucur că am vorbit despre opțiunea de a aprofunda colaborările noastre. Suntem dispuși ca, în cazul în care Centrul pentru cultură al orașului are idei sau nevoie de legături, să colaborăm concret, a spus Josef Karl, primul secretar al Ambasadei Germaniei la București, pentru Televiziunea Banat.

Acoperiș nou pentru trei școli

Mai mult decât atât, oficialii orașului Bocșa l-au asigurat pe atașatul cultural al Ambasadei de toată transparența și colaborarea pe viitor. Asta, mai ales că vizita este cea mai importantă de la Revoluția din Decembrie 1989. Valoarea deplasării în localitate este cu atât mai mare cu cât s-au pus bazele unei cooperări pentru finanțarea proiectelor cu susținere germană.

„Bocșa are o experiență în ceea ce înseamnă colaborarea cu diverse ONG-uri și societăți germane, care până acum au sprijinit orașul nostru. Un exemplu în acest sens este firma Creaton din Germania, care va ajuta localitatea, întrucât a început deja procedura de donație a 6.000 de mp de țiglă, care vine de peste granițele țării și care va fi donată școlilor bocșene. Reușim refacerea a 3 școli, iar acest lucru este important pentru noi, pentru școală. Mulțumesc pentru vizită și vreau să asigur Ambasada de toată transparența și prietenia locuitorilor, a declarat Eugen Cismăneanțu pentru Televiziunea Banat.

SURSA FOTO: www.btv.ro