Virgil Păunescu: „Tratamentul pentru coronavirus este apă de ploaie!” Medicii de la cele mai importante spitale din Timişoara reacţionează

Virgil Păunescu, şeful Institutului Oncogen din Timişoara, se remarcă din nou printr-o declaraţie incendiară. Acesta a spus că tratamentul pentru coronavirus este apă de ploaie şi ca urmare, ineficient. Medicii celor mai importante spitale din Timişoara se dezic de afirmaţiile lui şi îi dau replica.

Reacţia lui Virgil Musta, medic recunoscut pe plan naţional pentru performanţele sale în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul virus, este scurtă şi concisă. „Medicii specialişti ai Spitalului Clinic de Boli infecţioase «Victor Babeş» Timişoara se delimitează de afirmaţiile domnului profesor Virgil Păunescu prin care susţine că terapia folosită în spitale este apă de ploaie şi prin care se irosesc bani. Reamintim comunităţii importanţa respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor şi a prezentării precoce la spital în caz de infecţie pentru instituirea terapiei în fazele incipiente ale bolii”, a precizat Virgil Musta.

Un răspuns asemănător au transmis şi medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara, care dezaprobă la rândul lor declaraţiile lui Virgil Păunescu.

„Ca urmare a declaraţiilor în spaţiul public ale prof. dr. Virgil Păunescu, cu privire la tratamentul împotriva COVID-19, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Pius Brînzeu» din Timișoara face următoarele precizări: întreg personalul medical al instituţiei se delimitează de afirmaţiile făcute de Virgil Păunescu; considerăm că specialiştii în domeniul patologiilor infecţioase sunt îndreptăţiţi să ofere tratamentul de specialitate pacienţilor infectaţi cu coronavirus”, a transmis Raul Pătraşcu, manager al Spitalului Judeţean.

Numărul uriaş al pacienţilor vindecaţi de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara este un real succes şi demonstrează profesionalismul lor, precum şi eficacitatea tratamentului, consideră Raul Pătraşcu. Acesta mai spune că reprezentanţii unităţii spitaliceşti fac apel la raţiune tuturor de a discerne lucrurile şi de a avea încredere, în continuare, în specialiştii care fac eforturi uriaşe pentru a gestiona această situaţie delicată nu numai pentru români, ci pentru întreg mapamondul.