Virgil Musta: „Masca trebuie purtată de toată lumea”

Masca trebuie purtată de toată lumea pentru a evita transmiterea noului virus. O spune medicul Virgil Musta, recunoscut pentru performanţele sale în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Aceasta îi protejează în special pe cei cu care intrăm în contact pentru a nu lua virusul, în cazul în care suntem infectaţi. Musta explică modul în care se întâmplă acest lucru.

„Masca trebuie purtată de toată lumea, nu doar de cei cu simptome. Nu ştiu când s-a zis că masca trebuie purtată doar de cei cu simptome, pentru că aceştia sunt internaţi în spital, dacă sunt cu COVID. Dacă nu, atunci înseamnă că e doar o banală viroză. Masca protejează să nu dai altcuiva boala, dacă cumva eşti contaminat şi nu ştii. Eu când vorbesc, în jurul meu se elimină nişte picături care pot fi contaminate cu virus. Dacă port mască protejez pe cei din jur că nu arunc atât de departe virusul.”, a spus medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş”, pentru Express de Banat.

Purtatul măştii este sănătos, consideră Musta, dar nu înseamnă că este şi uşor, mai ales pe perioada verii. Un casier, de exemplu, poate fi nevoit să stea opt ore sau chiar mai mult cu masca pe faţă. Aici ar trebui să intervină patronii de magazine şi este de preferat să impună pauze angajaţilor din când în când, pentru ca purtatul măştii să nu devină o corvoadă.

leader board 728 x 90 px

„Eu cred că este sănătos să porţi mască, deşi este dificil, pentru că sunt persoane care respiră destul de greu prin mască, dar aici ţine foarte mult de cei care organizează locurile de muncă. Dacă eşti casier, de exemplu, poţi din trei în trei ore să faci o pauză şi rezişti mult mai bine. Eu cred că totul ţine de noi, să ne evaluăm riscurile. Omul este inteligent şi inventiv. Sigur va găsi, dacă se gândeşte, metoda optimă ca să rezolve şi să ţină sub control transmiterea virusului.”, a mai spus Musta.