Viorica Dăncilă, în Banat: „Dacă ei vor continua să spună minciuni, eu voi continua să spun adevărul”

Premierul încă în funcție, Viorica Dăncilă, a sosit vineri într-o vizită oficială la Timișoara. Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a ținut să transmită un mesaj de forță, că nu are îndoieli că va intra în turul doi și va și câștiga alegerile. Prima oprire a fost la Consiliul Județean Timiș, unde Dăncilă a fost întâmpinată și de un număr de protestatari.

Cei care au contestat-o pe Viorica Dăncilă au numit-o pe premierul României „mincinoasă”, apelativ repetat pe toată perioada sosirii pesedistei, dar și atât timp cât în interior a avut loc conferința de presă. Dăncilă a intrat în Palatul Administrativ „flancată” de o mini-armată de miniștri, pe intrarea principală. Premierul a vorbit după ce președintele CJT Călin Dobra a promis mai multe obiective, în contextul electoral. Dăncilă a ținut să transmită un mesaj referitor la faptul că rămâne o persoană neconflictuală, care dorește binele țării, în contrast cu președintele Klaus Iohannis, care dezbină.

Viorica Dăncilă a precizat că protestatarii de afară nu sunt reprezentativi pentru Timișoara. „Referitor la cei cinci oameni pe care îi văd afară foarte disperați. Nu așa sunt timișorenii. Timișorenii sunt oameni cinstiți, sunt oameni onești, care știu că respectul impune respect. Astfel de manifestări nu sunt caracteristice Timișoarei. Asta este România lui Klaus Iohannis, a adus ura și dezbinare și în locul argumentelor, jignirile. De când am preluat funcția de prim-ministru am văzut la foarte mulți oameni un limbaj violent, jigniri. Eu cred că acest limbaj este atributul oamenilor slabi. Așa cum spune Noul și Vechiul Testament, la un pom care face roade, pe acela mergi să-l lovești. Ei vor continua să se manifeste așa, eu voi continua să iau măsuri bune pentru oameni”, a precizat Viorica Dăncilă.

Candidatul PSD a spus că e convinsă că va intra în turul 2 cu Klaus Iohannis, deoarece a văzut la moțiunea de cenzură că celelalte partide au votat la ordinul președintelui în funcție. Bineînțeles, săgețile către Iohannis nu au lipsit. Viorica Dăncilă a precizat că e convinsă că își va găsi un serviciu după ce va fi investit noul Guvern. „Sunt o persoană neconflictuală, care întotdeauna a dat dovadă de echilibru și de consens. Din prima zi a mandatului, mi-am dorit o bună cooperare instituțională cu administrația prezidențială și Parlamentul. Din păcate, nu pot să cooperez cu cineva care nu dorește acest lucru. Avem un președinte care nu și-a înțeles rolul și care încalcă Constituția și care cu toate că a jurat credință acestei țări, nu-și respectă jurământul. […] Dacă adevărul l-a supărat pe domnul președinte este problema domniei sale. Dacă ei vor continua să spună minciuni, eu voi continua să spun adevărul”, a punctat Dăncilă.

Premierul încă în funcție din Guvernul demis a mizat pe „cartea” feminismului și a mai spus că România are nevoie de un președinte femeie. „De 15 ani am avut președinți bărbați care au adus multă ură și dezbinare în societate. Cred că e nevoie de cineva care să aducă consensul și echilibrul și cred că la ora actuală o femeie președinte poate să aducă acest lucru. Consider că o femeie poate să-i trateze pe români ca pe propria familie, se poate raporta la copii ca la proprii copii, la pensionari, ca la proprii părinți, poate fi un sprijin pentru femeile din România care muncesc mult pentru propria familie. Am vrut să demonstrez că o femeie poate. Mi-am propus din tot sufletul să nu dezamăgesc femeile din România. Dacă eu aveam un eșec,  femeile care doreau să facă carieră erau marcate că prima femeie premier a abandonat și nu a putut face performanță. Am demonstrat că sunt conectată la ceea ce vor cetățenii și sunt mai puternică decât cei șase bărbați de stat care au demis Guvernul”, a mai spus Dăncilă.

Candidatul PSD la alegerile din această lună a vorbit la conferința de presă „flancată” nu doar de Călin Dobra, ci și de miniștrii Daniel Suciu (Dezvoltare), Petre Daea (Agricultură), Gabriel Leș (Apărare), Ștefan Oprea (Mediul de Afaceri), Alexandru Petrescu (Telecomunicații), Natalia Intotero (Românii de Pretutindeni), de prefectul Eva Andreaș, subprefectul Daniel Franțescu, Dragoș Titea (secretar de stat la Transporturi), dar și de Mihai Fifor, șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă.

După conferința de presă, premierul a mers în vizită la Universitatea de Științe Agricole a Banatului, la Institutul de Boli Cardio-Vasculare, la Centrul Regional de Afaceri, pentru o întâlnire cu profesorii universitari. Vizita se încheie cu o întâlnire electorală cu cei din PSD.