Violeta Alexandru (Forța Dreptei): Există încă o reținere în abordarea unor subiecte considerate ale bărbaților

violeta alexandru deputat forta dreptei
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Într-un interviu acordat expressdebanat.ro, deputatul Forța Dreptei a vorbit despre statutul femeii în politică, dar și despre subiectele pe care le va aborda dacă va ajunge în Parlamentul European.

Fosta ministră a Muncii în guvernele Orban, Violeta Alexandru este deputat în Parlamentul României.

„Unele lucruri se pot schimba mai repede dacă doamnele au încredere în ele. Și cred că asta ține de fiecare, să nu se lase nici copleșită de faptul că în leadership-ul partidelor politice sunt din ce în ce mai mulți bărbați, ci să creadă în ele și să aibă curajul să și vorbească. Multe sunt foarte bune, dar nu fac acest pas de a lua cuvântul, de a-și spune părerile și de a-și construi o personalitate puternică astfel încât să se vadă diferența. Să se vadă că și ele sunt la fel de competente, sunt chiar mult mai competente în multe domenii și din această perspectivă am observat că există încă o reținere la doamne să abordeze inclusiv subiecte care sunt considerate tabu, sunt considerate ale bărbaților. Mi-ar plăcea să văd doamne care au puncte de vedere comunicate clar și ferm despre reforma din sistemul de apărare, despre cum văd lucrurile în privința infrastructurii de transport.”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru candidează pentru o poziție de europarlamentar din partea Forța Dreptei. Unul dintre obiectivele pe care îl vizează se referă la stabilirea unui termen, în legislația europeană, pentru eliberarea pensiei comunitare.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

„Terminologia din regulament este că trebuie emisă decizia de pensionare a celor care au lucrat în diferite țări membre, așa-zisa pensie comunitară, într-un timp rezonabil. Nu este suficient. Este la libera interpretare a caselor de pensii din țările membre, iar la noi, după cum s-a văzut, asta înseamnă și trei ani de zile. (…) În regulamentul european trebuie să fie un termen maximal până la care toate țările membre trebuie să emită decizia de pensionare.”, a explicat Alexandru.

Un  alt obiectiv face referire la echivalarea diplomelor și recunoașterea acestora într-un domeniu sau altul. „Sunt doar câteva meserii în care se recunoaște diploma dintr-o țară în alta. După părerea mea, e o viteză mult prea lentă cu care se mișcă instituțiile europene față de nevoile oamenilor. Vreau să văd niște schimbări punctuale în regulile europene. O să mă lupt să le văd mai repede transpuse în practică în România și o să fac tot timpul, dacă o fi să am acest mandat, o trecere de la Europa la instituțiile din România care și ele ar trebui să se miște mai repede în transpunerea regulamentelor europene.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/