Pasionații de fenomene astronomice sunt invitați pe Muntele Mic, la o drumeție sub clar de lună, să admire apogeul Perseidelor. Ploaia de stele căzătoare poate fi observată și în această noapte.
Apogeul spectacolului astronomic unic, cunoscut și sub numele de Perseide va putea fi admirat în această noapte, în natură, într-o zonă cu un cer curat, departe de forfota orașelor, unde vă veți putea bucura de o abundentă ploaie de stele și unde se prevestește că se vor pune până la 60 de dorințe pe oră.
Pasionații de fenomene astronomice trebuie să își pregătească telescopul sau aparatul de fotografiat și să aleagă un loc cu puține surse de lumină artificială, pentru a observa cât mai bine acest fenomen spectaculos, iar în cazul de față, Muntele Mic, din județul Caraș-Severin, este locul perfect pentru o astfel de aventură.
Perseidele, sau roiurile de meteori, pot fi observate cu ochiul liber pentru că așa-numitele stele căzătoare sunt urme de lumină, lăsate pe cer sub formă de particule de 1 milimetru, care par că ard când intră în atmosferă. Cei ce vor admira bolta cerească, vor putea vedea maximum 100 de meteori pe oră.
Așadar, toți cei interesați de o astfel de drumeție, de 9 ore, sub clar de lună, în unul dintre cele mai pitorești locuri ale județului Caraș-Severin, sunt așteptați la ora 19 în Timișoara, de unde va fi plecarea, pentru a se bucura de adevăratul spectacol. La excursia organizată de Asociația Pitorescu, se pot înscrie toți cei care iubesc drumețiile și natura, pentru că „întotdeauna pornim la pas cu un grup drăguț și vesel, plin de viață”, așa cum sunt descriși turiștii pe pagina asociației.
Despre drumeție
Participantul trebuie să știe că excursia se desfășoară noaptea, pe un traseu scurt, de 200-300 metri diferență de nivel, și parcurgerea lui în condiții optime se realizează de către o persoană cu condiție fizică obișnuită.
Despre echipament
O listă detaliată a echipamentului va fi comunicată celor care doresc să participe, dar excursia nu necesită un nivel complex de echipare, vor fi necesare lanterne sau frontale.
Cum mă înscriu?
Daca doriți să participați scrieți un mesaj pe pagina de Facebook, și organizatorii vă vor răspunde cu drag.
Costul excursiei/persoană este 100 lei și include: ghidaj și organizarea evenimentului, la care se mai adaugă costul de transport 70 lei/persoană