Vin sărbătorile! Estul județului Timiș se pregătește de un decembrie de poveste

iluminat lugoj
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că până la finalul săptămânii vor fi încheiate lucrările pentru iluminatul festiv din acest an. Luminițele de sărbători vor fi aprinse în ajun de Moș Nicolae.

„Instalațiile pentru sărbătorile de iarnă se vor aprinde în 5 decembrie. Pentru anul acesta avem un buget restrâns și vom avea cele mai importante instalații în fața primăriei și în Drăgan”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului. Autoritățile lugojene au alocat peste 130.000 lei pentru decorațiunile de sărbători, aici fiind incluse și operațiunile de montare și demontare. Iluminatul festiv va funcționa până la mijlocul lunii ianuarie.

Magia Crăciunului la Buziaș

Buziașul îmbracă straie de sărbătoare. O suită de activități festive se pregătesc în orașul-stațiune. În perioada 5-10 decembrie, începând cu ora 18.00, Casa de Cultură, alături de Primăria Orașului Buziaș, în colaborare cu Asociația „Stern Der Hoffnung Rumanien” Buziaș, organizează „Seri de poveste” premergătoare Crăciunului. Evenimentele au loc pe platoul Casei de Cultură. Pe parcursul serilor menite să aducă în sufletele participanților magia sărbătorilor de iarnă sunt invitate grupuri de colindători, care vor pregăti un frumos repertoriu cu colinde de Crăciun. Evident, nu va lipsi de la întâlnire nici îndrăgitul Moș Crăciun, cu sacul încărcat cu daruri pentru cei mici. Organizatorii pregătesc și un concurs cu premii – „Cea mai bună prăjitură”, la care pot participa atât adulți, cât și copii.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Făgetul se împodobește de sărbători

Orașul Făget, la fel ca majoritatea unităților administrative din estul județului Timiș, intră încet, dar sigur în febra sărbătorilor de iarnă. Edilii locali au alocat fonduri de la bugetul local pentru înlocuirea instalațiilor de iluminat ornamental, stricate în ultimii doi ani, care vor fi aprinse cel târziu în data de 10 decembrie. „Vor fi împodobite cu ghirlande luminoase arterele principale din urbe, în special Calea Lugojului şi întreaga zonă centrală, dar şi perimetrele din apropierea bisericilor”, ne-a spus Marcel Avram, primarul Făgetului. Edilii intenționează să organizeze și tradiționalul festival de colinde, însă totul depinde de regulile create de pandemie, existente în preajma marii sărbători a Crăciunului. Anul trecut evenimentul a fost anulat.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/