Vilă din Timișoara, mutilată! Va fi adusă la starea inițială

vila din timisoara mutilata ilegal

O clădire istorică din Timișoara, mutilată ilegal, va fi adusă la starea inițială, a decis instanța.

Primăria Timișoara anunță că a câștigat definitiv în instanță procesul cu proprietarii vilei de pe str. Brașov, nr. 3. Așadar, clădirea istorică din cartierul Elisabetin, mutilată ilegal, trebuie adusă la starea inițială. Lucrările ilegale s-au făcut la fațadă și acoperiș.

Fiecare nou caz câștigat e o gură de oxigen în lupta pentru protejarea istoriei și a identității noastre de timișoreni. În ultimele decenii, administrația a asistat pasivă la asaltul asupra patrimoniului Timișoarei. Aceste vremuri au trecut. Luăm măsuri în fiecare caz punctual. De aceea am și creat portalul stopabuz, pentru ca timișorenii să ne semnaleze atunci când au informații despre cazuri concrete privind patrimoniul orașului. E o luptă de durată, dar fiecare nou câștig în instanță ne încurajează că suntem pe drumul corect”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În iulie 2021, echipele primăriei și ale Poliției Locale au descoperit pe str. Brașov, nr. 3, un șantier pentru care nu exista autorizație de construire. Lucrările ilegale au vizat fațada și acoperișul, unde au fost adăugate elemente de tinichigerie nespecifice clădirii istorice. Polițiștii locali au aplicat amenda maximă de 10.000 de lei și au cerut ca respectiva clădire istorică să fie adusă la starea inițială până la finalul lunii ianuarie 2022. Deoarece termenul nu a fost respectat, Primăria Timișoara a mers în instanță.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Persoana care a comandat lucrările nu a făcut demersuri pentru a obține autorizația de construire înainte să înceapă șantierul. În schimb, a invocat condițiile epidemiologice ca motiv pentru care a demarat lucrările fără să respecte condițiile cerute prin lege. Primăria Timișoara a câștigat procesul atât la Judecătoria Timișoara, cât și la Tribunalul Timiș și așteaptă în acest moment comunicarea sentinței, pentru a începe pașii următori pentru ca imobilul să revină la starea inițială”, a informat Primăria Timișoara.

Cei care au cazuri concrete privind abuzurile cu terenuri și clădiri sunt invitați să completeze formularul de pe stopabuz.primariatm.ro.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/