Viitura de pe Dunăre trage toate ambarcațiunile la mal! Niciun fir întins în weekend!

pescar la dunare
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Apele umflate ale Dunării care au inundat Budapesta nu sunt la fel de amenințătoare la Baziaș, la intrarea în România, și cu atât mai puțin în Clisură!

În așteptarea viiturii de pe Dunăre, anunțată a avea loc la finele săptămânii, reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin sunt prezenți astăzi în zona Clisurii. Șeful serviciului, Cristian Suru, ne-a declarat că alături de oamenii săi a inspectat malul Dunării, de la intrarea acesteia în țară și până în zona Moldova Nouă, și că a purtat discuții cu primarii comunelor din Clisură, asigurându-se că și aceștia sunt pregătiți să intervină la nevoie cu saci de nisip și utilaje.

CITEȘTE ȘI: Viitură pe Dunăre. Autoritățile din Caraș-Severin vigilente, dar nu îngrijorate!

apele romane inspectie mal dunare

Reprezentanții de la Apele Române au inspectat zonele critice ale Dunării

Reprezentantul Apelor Române vine cu o recomandare pentru turiștii și pescarii aflați zilele acestea în Clisura Dunării: să evite ieșirile pe fluviu și pescuitul la finalul săptămânii, până ce pericolul viiturii va trece.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„Am inspectat zona de mal a Dunării pentru a vedea dacă există breșe, pentru a lua legătura cu cei de la Drumuri la nevoi, dar nu există. Am fost la digul de la Măcești să vedem starea acestuia. Nu sunt probleme nici aici, digul este neatins, este intact, nu sunt probleme. Digul este destul de mare, are șapte metri coronament, deci nu se pune problema să cedeze. Singura problemă, și noi am trimis o adresă către Prefectura Caraș-Severin, iar de aici a plecat către primăriile din zonă, este legată de turiști, de pescari. Mai ales de vineri încolo ar fi indicat să nu mai circule pe Dunăre, să nu mai stea pe malul apei că nu știm cum și ce va fi până la urmă. Sunt mulți oameni care au venit la pescuit. Știu cum e, când vine viitura e și mult pește, dar nu este momentul acum”, spune Claudiu Suru.

Șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin mai spune că, la ora actuală, nu sunt motive de îngrijorare în privința viiturii, cota din această dimineață a Dunării la intrarea în țară fiind mult sub cea de alarmare anunțată de autorități, de 9.500 mc/s.

„Noi așteptăm viitura pe vineri, 27 septembrie, să intre în țară. La acest moment, Dunărea este scăzută. Azi dimineață la ora 7.00, cota fluviului la Baziaș era de 6.300 mc/s, iar estimările pentru data de 29 septembrie sunt de 7.900 mc/s, sub cota de alarmare de 9.500 mc/s anunțată inițial, care a scăzut la 8.500 mc/s, iar apoi la 7.900 mc/s. Cotele sunt făcute și după cum curge Dunărea în Serbia, și după afluenții săi, iar ele se calculează în permanență. Deci rămânem vigilenți, dar nu ne panicăm!”, a precizat Suru.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/