Viitorul sună bine la Turnu Ruieni: autobuze verzi, spre și dinspre Caransebeș!

electric bus at the charging station

Până în 2026, pe raza comunei vor circula primele autobuze electrice. Vehiculele nepoluante vor fi achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Aproape două milioane de euro alocă Ministerul Dezvoltării proiectului privind modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș – prin care vor fi achiziționate patru autobuze electrice și montate mai multe stații de reîncărcare. Proiectul a fost depus în luna mai, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș, în parteneriat cu primăriile Turnu Ruieni și Buchin. În acest context, cele două comune vor beneficia de câte un autobuz electric, care va face curse regulate spre și dinspre Caransebeș.

„Rețeaua urbană a municipiului Caransebeș se va extinde până în localitatea Borlova, însemnând că vom avea pe partea de transport cu autobuze electrice în toată comuna. Este un lucru extraordinar de bun pentru noi, pentru că nu toți locuitorii comunei dispun de autoturisme proprii, iar acest lucru le va facilita accesul către și dinspre municipiul Caransebeș, acolo unde oamenii merg regulat pentru a-și rezolva diferite probleme. Iar pentru noi, ca administrație, este un lucru deosebit, căci am reușit să ne asociem cu cele două primării, fără a ține cont de factorul politic și punând pe primul loc interesul cetățenilor.”, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Proiectul are o valoare de 1.994.000 de euro și o perioadă de implementare de 36 de luni, din momentul semnării contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026.

publicitate si promovare online banner maxagro