Viitorul centru de legume și fructe de la Tomnatic, aproape gata. Imagini de la fața locului

centru legume fructe tomnatic 1

Noul centru pe care Consiliul Județean Timiș îl ridică în comuna Tomnatic pentru producătorii de legume și fructe din județ este gata în proporție de 85%. Conform contractului, acesta ar trebui să fie predat de constructor în noiembrie anul acesta. 

Consiliul Județean Timiș anunță că infrastructura și suprastructurile halei principale, ale șopronului (cu o suprafață de 845 mp) și foișorul sunt finalizate. Instalațiile interioare de apă-canal și pluviale, instalațiile frigorifice și electrice, drumurile, aleile, platformele și sistemul de încălzire sunt deja realizate.

„În ceea ce privește compartimentările interioare și arhitectura, acestea sunt efectuate în proporție de 95%. În perioada următoare se va face branșamentul electric, iar antreprenorul va comanda liniile tehnologice necesare.”, au anunțat reprezentanții CJ Timiș.

celtic transilvania 1000x100px

Centrul de legume și fructe ar urma să vină în sprijinul micilor producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, precum și a celor din comunele învecinate: Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac și Variaș. Depozitul va avea rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă – primăvară sau chiar până în perioada noilor producții. De asemenea, depozitul trebuie să asigure condițiile tehnologice pentru preluarea, păstrarea sau tranzitarea produselor horticole.

28 de noi locuri de muncă vor fi create în urma investiției. Contractul de proiectare, execuție, asistență tehnică din partea proiectantului, dotări, utilaje și echipamente are o valoare de aproape 24 milioane lei, cu TVA inclus, fiind ajustat în urma creșterii prețurilor la materiale.