Viitorii salvamontiști se „școlesc” pe Muntele Mic

salvamont instruire muntele mic
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

În această perioadă, Salvamont Caraș-Severin derulează activități de pregătire profesională pentru persoanele care aspiră să devină salvatori montani.

La finalul lunii noiembrie 2023, Serviciul Salvamont Caraș-Severin a fost acreditat să desfășoare activități de pregătire profesională pentru stagiul de aspirant la profesia de salvator montan. La nici două luni de la primirea acreditării, pe Muntele Mic au loc primele ore de pregătire adresate viitorilor salvatori montani.

Instruirea persoanelor aspirante la titlul de salvator montan se face de către doi dintre cei mai experimentați salvamontiști de pe Muntele Mic, Sebastian Lungu și Alin Albu, formatori acreditați ANSMR, și angajați în cadrul Serviciului Salvamont Caraș-Severin. Orele de pregătire care au loc în aceste zile pe Muntele Mic le sunt necesare viitorilor salvatori pentru a fi acceptați la școlile naționale Salvamont. Aspiranții pot deveni salvatori montani doar după ce parcurg programele de iarnă şi de vară organizate de Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR).

promovare banner maxagro

Anul trecut noi am obținut acreditare din partea ANSMR pentru centrul de formare, ceea ce ne oferă dreptul de a ne ocupa de pregătirea persoanelor care doresc să devină salvatori montani. Cei care-și doresc să devină salvatori montani trebuie să parcurgă niște școli care se organizează la nivel național, școli Salvamont, atât pentru începători, cât și pentru avansați – școală de iarnă și școală de vară. Dar regulamentul prevede ca înainte de a intra în școală, aspiranții să aibă un anumit număr de pregătire montană. Și noi asta am primit, acceptul ANSMR-ului de a parcurge aceste etape. De a-i pregăti pe aspiranți să meargă la astfel de școli. În total sunt 100 de ore de pregătire pe care trebuie să le facă fiecare aspirat și pentru asta există formatori acreditați. La nivelul Serviciului nostru, avem trei formatori, iar doi dintre ei au început cursurile de pregătire”, ne-a declarat șeful Salvamont Caraș-Severin, Cornel Galescu.

În această etapă de pregătire sunt instruiți trei aspiranți, urmând ca în perioada imediată să se mai alăture grupului alți doi.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/