VIDEO/FOTO: Familia Vaştag, ambasadorul sportului la Fîrliug

Patru echipe de copii s-au întrecut la sfârşitul săptămânii trecute pe terenul de fotbal din Fîrliug la prima ediţie a Cupei de Toamnă, o competiţie prin care se urmăreşte atragerea tinerilor către sport.

Tot mai mulţi copii uită să facă mişcare şi au alte priorităţi, motiv pentru care cel mai mare sportiv pe care l-a dat vreodată judeţul Caraş-Severin, Francisc Vaştag, a venit în mijlocul lor să le vorbească despre cât de important este să facă sport, de performanţă sau pur şi simplu pentru sănătate. “A fost o bucurie cu atât mai mare cu cât au fost prezente şi personalităţi ale sportului românesc. A fost o zi frumoasă de toamnă, tineretul s-a adunat la Cupa de Toamnă, la care şi-au disputat întâietatea Şcoala Nr. 5 din Reşiţa şi şcolile din Goruia, Ezeriş şi Fîrliug. Punctul de atracţie a fost meciul dintre echipa lui Francisc şi Andrei Vaştag şi echipa din Fîrliug. La final s-a băut o răchie de Fîrliug, o bere de Timişoara şi chiar un vin, pentru că este sezonul lui”, a declarat primarul Fîrliugului, Ioan Borduz.

YouTube video

Meciurile dintre cei mici au pus în joc ambiţii greu de anticipat, finala mică şi cea mare fiind decise după executarea loviturilor de departajare. Cel mai interesant moment al zilei a pus faţă în faţă echipa prietenilor lui Feri Vaştag şi selecţionata comunei Fîrliug. În echipa fostului campion mondial au mai jucat fratele acestuia, Loţi, fiul Andrei, component al naţionalei de tineret şi al Viitorului Constanţa, dar şi tatăl lui Cosmin Moţi. Cu o aşa colecţie de vedete, echipa lui Vaştag s-a impus fără probleme. Scorul a contat mai puţin. Premii au fost pentru toată lumea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631827624801″]

“Ne-a ajutat foarte mult şi vremea. Am implicat patru şcoli, copiii au făcut mişcare alături de adulţi, trebuie să le dăm modele. S-au bucurat de prezenţa lui Feri Vaştag, de cea a fiului lui şi astfel de modele trebuie promovate pentru a educa tinerii să facă mişcare, în primul rând pentru sănătate. Prima ediţie a fost un succes, iar la anul ne gândim să invităm şi alte şcoli”, a declarat Liliana Dacica, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631827895604″]