VIDEO/FOTO. BYRON: „Oamenii sunt foarte faini că sunt tâmpiți!”

În weekend s-a încheiat cea de-a șasea ediție a Festivalului Rocker’s Challenge, care a avut loc la Sasca Montantă. Peste 2.000 de turiști s-au adunat în cele două zile ale evenimentului, transformând serile într-unele incendiare, iar zilele – în  adrenalină dusă la extrem.

Reacțiile au fost pozitive sută la sută în urma concertelor explozive din ultimele zile. Trupe precum Byron, Kumm sau Luna Amară au demonstrat în fața a mii de spectatori că muzica live merită să fie apreciată. Decorul s-a suprapus perfect cu ceea ce și organizatorii au încercat să arate, și anume că în România se poate face și un alt tip de turism decât cel clasic.

YouTube video

Trupa vedetă a festivalului, Byron, nu doar că a făcut spectacol la Sasca, dar membrii acesteia sunt hotărâți să revină dacă mai au ocazia. Nonconformiști, aceștia nu s-au ferit de reporterii Express de Banat să se exprime liber, așa cum fac și prin muzica pe care o cântă. „Suntem pentru prima dată aici, inițiativa este foarte bună, locația e amplasată la mama dracu. Ar fi bine dacă ar veni și sătenii să ne asculte, dar cred că ne înjură. Nu vreau să par trist, dar un prieten de al meu a fost în Anglia și toate băbuțele știau versurile lui Hendrix. Foarte mișto locația, oamenii îs foarte faini că îs tâmpiți, ar fi fain să vină mai mulți, dar probabil sunt reticenți la distanță. Vom mai participa dacă suntem invitați!”, a spus Dan Byron, solistul și compozitorul uneia dintre cele mai titrate trupe de rock alternativ din România, la ora actuală. Byron s-a înființat în 2006.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655482804145″]

Aceleași reacții au venit și din partea celorlalte trupe care au urcat pe scena din mijlocul pustietății. Cu toții au încercat să explice condiția tristă a muzicii de calitate care foarte puțin este promovată de radiouri și televiziuni. „Sperăm ca muzica românească să fie promovată mai mult (…) Avem acum 13 piese pe care le putem cânta live, avem două clipuri, surprinzător, chiar și fani la Anina. Avem planuri să înregistrăm noi piese și ne dorim să fim puțin mai organizați. Suntem prima dată aici. Sunt multe festivaluri care se suprapun și nu este chiar ok, dar e bine că se întâmplă astfel de lucruri”, a declarat Flavius Vutan, membru al trupei Poșta Mare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655067850908″]

Comunicare totală cu publicul

Trupa Blue Nipple Boy a mai fost la Sasca, dar nicio ediție nu poate fi comparată cu cea de anul acesta. „Anul trecut a fost multă energie, vibrații pozitive, iar anul acesta a fost dublu totul. A fost o sinergie completă între noi și public”, a precizat Cătălin Boltașu. Trupa a luat ființă în 2010, iar în 2011 a susținut primul concert. „A fost iureș, multă, multă lume. Anul acesta este mai bine organizat și e mai multă lume față de ediția precedentă. E ciudat să aduci în creierii munților atâția oameni. Vizavi de Gărâna care e foarte promovat, Gârnic și Sasca sunt underground, dar oamenii încep să vină pentru că s-au săturat de muzică făcută pe calculator. Aici muzica e cântată live sută la sută și e foarte mișto, plus că ambianța e mirifică. E foarte fain!”, a fost de părere Sorin Ghiniță de la Sonatic.

IMG_0030

Organizatorii s-au declarat mulțumiți de ceea ce a ieșit anul acesta, pentru că totul a fost perfect. Începând cu vremea, practicarea sporturilor extreme și continuând cu concertele incendiare care s-au încheiat târziu, în noapte.

Promotorii evenimentului sunt Asociația Caraș Adventure, în parteneriat cu Primăria Comunei Sasca Montană, Rocker’s INN și Andconsult.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/