VIDEO Zeci de pacienți din Timișoara au votat cu ajutorul urnei mobile!

La spitalele din orașul de pe Bega au ajuns urnele mobile în ziua votului pentru zeci de pacienți, printre care și bolnavi de COVID-19.

Alegătorii care nu au putut să se deplaseze la secțiile de votare și-au exercitat dreptul cu ajutorul urnei mobile. Prioritate au avut persoanele care nu au contactat SARS-CoV-2, iar abia apoi cei aflați în carantină, izolare sau în spitalele COVID-19.

La Spitalul Județean din Timișoara, urna mobilă a fost solicitată pentru 54 de pacienți, iar la Spitalul Municipal, pentru 20. „Solicitările au fost făcute sâmbătă până la ora 20.00. A fost solicitată urna mobilă pentru 20 de pacienți, dintre care 10, internați la Maternitatea Odobescu, iar ceilalți 10, în alte locații ale Spitalului Municipal. Au venit echipele cu urna mobilă, iar procesul electoral s-a desfășurat fără probleme. Niciun pacient care a votat nu a fost diagnosticat cu COVID-19”, a explicat, pentru Express de Banat, Dan Malița, managerul Spitalului Municipal.

Alți 20 de bolnavi, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, și-au exercitat dreptul de vot. 19 dintre aceștia au COVID-19. „Reprezentații secției de votare, care au adus urna mobilă, au fost echipați pentru a intra în zona roșie”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Persoanele internate într-o unitate sanitară într-un cămin pentru persoane vârstnice sau cei care execută o pedeapsă privativă de libertate, au putut vota doar dacă au avut domiciliu sau reședința în localitatea în care a fost solicitată urna mobilă.