[VIDEO] Unul dintre filmele despre Caraș-Severin a obținut premiul pentru imagine la SIMFEST

Deși numai două producții despre Caraș-Severin au intrat în competiție la a XIII-a ediție a SIMFEST, ambele difuzate de TVR Timișoara, una dintre ele a reușit să primească importantul premiu pentru imagine.

Este vorba despre reportajul Ionelei Gogoț: „Socolari – satul artiștilor timișoreni”, imaginea fiind semnată de Marius Danci, iar editor de imagine, Constantin Buță. La Gala Laureaților premiul a fost ridicat cu foarte mare emoție de Ionela Gogoț, Marius Danci fiind la filmare în acele momente.

premiere film Socolari

Filmul a concurat la categoria reportaj a SIMFEST, având o durată de 25,33 de minute. Povestea reportajului este centrată pe Tajo, un artist vizual din Timișoara și primul artist timișorean care și-a cumpărat o casă în Socolari. Alți 19 artiști, fie ei sculptori, pictori ori muzicieni, i-au urmat, astăzi satul fiind o adevărată redută culturală.
În motivația juriului acesta arată că imaginea reportajului este deosebită, că s-au folosit impecabile filmări realizate cu drona și chiar cu mijloace fixe uzitate mai degrabă în studio, dar pe care Marius Danci a avut atât curajul, cât și măiestria de a le scoate pe teren, realizând cadre de excepție.

SIMFEST este un festival al producătorilor și producțiilor de televiziune, ajuns la a XIII-a ediție, organizat de soții Ioan și Corina Ceaușescu. El a fost organizat inițial la Simeria, după care organizatorii s-au văzut nevoiți să-l mute la Târgu Mureș, oraș care a găzduit și această ediție. SIMFEST este o competiție și, în același timp, o școală de presă și un eveniment cultural. Din anul 2015, datorită tot mai multor materiale și producții venite din afara României, a devenit festival internațional.

CITEȘTE ȘI:

Producții de top despre Caraș-Severin, în competiție la SIMFEST