VIDEO. Şoferii şi vatmanii, actori principali pe timp de pandemie ai Societății de Transport Public Timişoara

Societatea de Transport Public Timişoara a realizat un clip video în care prezintă importanţa şoferilor şi vatmanilor, mai ales în perioada pandemiei. Aceştia sunt arătaţi ca fiind eroii societăţii, de dimineaţa până seara la meserie, în ciuda riscurilor la care au fost expuşi. Totodată clipul mai prezintă procesul de dezinfectare a tramvaielor în această perioadă critică, pentru a preveni contactarea temutului virus.

Principalii protagonişti ai transportului public local sunt şoferii şi vatmanii. Indiferent de vremuri, aceştia spun prezent în fiecare zi pentru a asigura serviciul public vital pentru zeci de mii de timişoreni. Perioada pandemiei nu a făcut excepţie.

„Ultimele două luni, perioadă marcată de starea de urgenţă din cauza virusului COVID-19, a fost altfel şi pentru personalul nostru de bord, compus din şoferi şi vatmani. Au fost cei mai expuşi virusului care a întors pe dos o lume întreagă. Povestea fiecărui şofer şi vatman începe de la primele ore ale dimineţii, chiar şi în vremea pandemiei. Zilnic peste 300 de vatmani şi şoferi se trezesc cu noaptea în cap, iau drumul garajului şi merg în traseu pentru a asigura serviciul public vital pentru zeci de mii de călători”, transmit reprezentanţii STPT.

În vreme de pandemie, condiţiile de muncă s-au schimbat radical şi pentru şoferii şi vatmanii societăţii. Indiferent de vremurile trăite, şoferii şi vatmanii rămân protagoniştii Societăţii de Transport Public Timişoara.

Pentru mine ca şi conducător a fost o perioadă mai dificilă, deoarece nu ştiam ce se va întâmpla pe parcursul zilei. Ne gândeam cu teama pentru familiile noastre. Cu această ocazie aş dori să le mulţumesc călătorilor pentru încrederea acordată în această perioadă dificilă şi în al doilea rând să îi îndemn să respecte toate indicaţiile afişate în mijloacele de transport. Utilizarea măştii de protecţie, distanţarea fizică, urcarea şi coborârea pe uşile special marcate şi folosirea soluţiei dezinfectante din mijloacele de transport”, explică unul dintre vatmani.