VIDEO. Primarul de Bethausen, implicat într-un accident rutier. Acuzat de provocarea coliziunii este președintele organizației AUR din comună

acc

Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen din județul Timiș, a ajuns la spital după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. Pe pagina de Facebook a Primăriei Bethausen a apărut un anunț potrivit căruia vinovat de producerea accidentului ar fi un adversar politic al edilului local. Acesta, se spune în anunț, ar fi provocat accidentul  intenționat. 

„Dragi concetățeni, vă informăm că ieri, în data de 22.11.2021, în jurul orelor 14, a avut loc un incident grav, care nu s-a mai întâmplat în comuna noastră. Mașina primăriei a fost lovită în mers de un cetățean al comunei cu alte orientări politice, care de o lună încoace îl hărțuiește, filmează și urmărește non-stop, trimițându-i și mesaje de amenințare. În urma impactului, d-l primar Lihoni Ioan a suferit mai multe leziuni și contuzii la coloană necesitând transportul la spital cu ambulanța. Menționăm că starea de sănătate a lui este stabilă și i se fac investigații în continuare. Autorul a părăsit locul accidentului fiind adus înapoi de către echipajele de poliție. Menționăm că acesta a avut un comportament agresiv și este o persoană cu condamnări în trecut, deosebit de periculoasă. Cazul este cercetat de organele competente.”, este anunțul care a apărut, marți, pe pagina de Facebook a Primăriei Bethausen, pe care îl redăm întocmai.

Primarul comunei nu a putut fi contactat telefonic pentru exprimarea unui punct de vedere. Potrivit viceprimarului, cel care a produs accidentul este liderul AUR Bethausen, Nicu Benzar.

leader board 728 x 90 px

„Ieri, în jurul orelor 14, după ce am avut o şedinţă de consiliu la care a participat şi preşedintele AUR Bethausen, Nicu Benzar, primarul nu a fost la şedinţă, a fost plecat la Timişoara cu un proiect, concetăţeanul nostru l-a urmărit cu maşina şi l-a lovit din spate. Băiatul e de vreo lună preşedinte AUR Bethausen, cred că aşa sunt instruiţi, să agaseze, suntem vedete pe înregistrări… Nu a fost neapărat violenţă, dar înregistrări, ameninţări. (…) Cred că a avut ceva de împărţit cu primarul. Primarul a fost luat de ambulanţă, şocul foarte mare, acuză dureri de coloană, dureri în piept, tensiune mare, sperietură. Îi fac investigaţii pentru că nu se simte bine.”, a spus viceprimarul Dacian Sârbu.

Potrivit viceprimarului, Ioan Lihoni a depus o plângere, anterior, pe numele liderului AUR din comună, pentru violare de domiciliu, după ce acesta i-ar fi intrat în curte.

AUR Timiș: „Nu i-am hărțuit!”

Deputatul de Timiș Titi Stoica respinge ideea că primarul comunei ar fi hărțuit de AUR-iști, însă admite că membrii de partid verifică legalitatea mai multor activități care se desfășoară în comună și chestiuni legate de proprietăți ale primarului care nu s-ar regăsi în declarația de avere a acestuia.

„După ce am înființat organizația locală, oamenii de acolo ne-au spus de mai multe lucruri care nu sunt în regulă și le-am spus să meargă să documenteze, că nu putem tot vorbi că primarul e hoț, fără să dovedim. Toți suntem jurnaliști de ocazie, luați telefonul și filmați. Și așa au făcut. Au filmat incendiul, cum au ars gunoaie pe câmp, pe un teren care e proprietatea primăriei, cum utilajele primăriei sunt folosite la diverse lucrări la terenul de fotbal, lucrări care sunt câștigate la licitație de o firmă, sunt una sau două cariere de piatră care nu sunt deloc în regulă, cu acordul tacit al primarului, din câte se pare, faptul că mașina de serviciu e folosită de un asistat social care, din câte am înțeles, e bucătarul personal, omul de casă al primarului și am fost la fața locului să văd și proprietățile primarului pentru că în declarația de avere nu apare nimic.”, a declarat Titi Stoica.

Deputatul spune că a încercat să discute cu primarul despre aceste situații descoperite însă nu a reușit, până la urmă, să facă acest lucru. Cât despre accident, parlamentarul spune că vinovat nu a fost liderul AUR Bethausen.

„Din punctul meu de vedere și a celor cu care m-am consultat e pur și simplu un accident provocat de cel din față care frânează brusc și fără motiv. E drumul liber, nu e nimeni înainte, nu trece cățel, nu trece pasăre, e drumul drept. Mașina din față era a primăriei. Iar acuzația că a fugit de la locul accidentului… se aude cum sună la 112, se prezintă la cel mai apropiat post de poliție, omul se întoarce să meargă, între timp ei sună la prieteni, la neamuri, vin și blochează mașina, Nicu (n.r, liderul AUR Bethausen) sună din nou la 112, oficial îi spune să vină la postul de poliție.”, a mai explicat deputatul Stoica.

Parlamentarul ne-a transmis și un video făcut din mașina lui Nicu Benzar, în care este surprins momentul accidentului.

Accidentul a avut loc pe DJ 609 dinspre Bethausen spre Cliciova. Polițiștii spun că mașina condusă de primar circula regulamentar, iar la un moment dat a fost lovită de autoturismul condus de tânărul în vârstă de 27 de ani. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

UPDATE. Reacția președintelui AUR Bethausen

Nicu Benzar, președintele AUR Bethausen, susține că nu și-a imaginat că primarul, care era șoferul mașinii din fața lui, va frâna brusc și astfel a avut loc accidentul între cele două autoturisme.

„Am fost la şedinţa de consiliu local, la Bethausen, m-am dus ca cetăţean al comunei. Probabil i-a deranjat că mi-am făcut apariţia acolo. Apoi am plecat acasă şi după aceea am mers spre Cliciova. Spre ghinionul meu, am văzut maşina primarului, nici nu mi-a trecut prin cap că o să frânere brusc, neîntemeiat. Se vede pe imaginile de pe camera de pe maşină cum a frânat brusc în faţa mea, fără niciun motiv. Le-am arătat filmuleţul celor de la poliţie. Eu am sunat la poliţie şi mi-au spus că pot să plec de la faţa locului dacă nu sunt victime şi nu e accidentul grav. Şi că în 24 de ore mă prezint la cel mai apropiat post de poliţie. Dar a şi trebuit să plec pentru că a venit fratele primarului cu jeep-ul, pe contrasens, a frânat chiar în faţa mea, era să intre în mine, mi-a spus că eu sunt prost, că-s idiot. Eu am condus regulamentar. M-au dus la Făget cu două maşini de poliţie, de zici că eram un criminal. Dar eu puteam să intru în parapetul de pe acel pod. Toate astea sunt pentru că am făcut nişte investigaţii, ca cetăţean, am dovedit că fac anumite lucruri cum nu trebuie. Am trimis un mail la DNA, astăzi am vorbit chiar şi telefonic, să vină să verifice, mi-e şi frică să ies noaptea, pentru că îmi pun viaţa în pericol. De asta mi-au înscenat toată treaba asta. Şi înainte de alegeri, anul trecut, au urmărit pe toată lumea, să vadă cine cu cine votează. Fratele primarului, săptămâna trecută, m-a şicanat în trafic cu trackerul, nu m-a lăsat să depăşesc. Şi am sunat la 112. Eu cum să stau? Liniştit? Chiar mi-e frică. Am fost urmărit de nepotul primarului, se vede şi asta pe cameră.”, a explicat Nicu Benzar.

Foto: captură video