VIDEO. Live-ul ucigaș de pe Facebook atrage reacții dure! „Aveți în responsabilitate și viața noastră… dacă la a voastră nu țineți!”

Un live pe Facebook a costat 9 vieți pe o șosea din Ungaria. Ca reacție, oficialii MAI care administrează pagina de socializare a ministerului au postat, în urmă cu aproximativ o oră, un mesaj dur la adresa șoferilor care nu conștientizează riscurile la care-i expun pe ceilalți participanți la trafic și nici pe pasagerii autovehiculelor pe care le conduc.

Teribilul accident petrecut ieri pe o șosea din Ungaria, în urmă căruia au decedat 9 persoane după ce șoferul microbuzului care îi transporta pe aceștia din Slovenia era preocupat să facă live pe Facebook, i-a determinat pe oficialii MAI să posteze pe rețelele de socializare un mesaj dur la adresa celor care sunt mai preocupați de imaginea lor în mediul online, decât să fie atenți la trafic. „O șosea din Ungaria… un șofer live în Facebook… 9 persoane decedate… mai mulți copii rămași orfani!” – este concluzia tristă în postarea de pe Facebook a celor de la MAI.

În mesaj, cei de la MAI îi îndeamnă pe cei care sunt pasageri în mijloace de transport ai căror conducători auto au astfel de „preocupări” să le atragă atenția, iar dacă șoferii vor ignora aceste atenționări, să sune chiar la Serviciul Unic de Urgență 112.

„Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vedeți că șoferul folosește telefonul mobil, nefiind atent la drum și punându-vă în pericol viața, luați atitudine! Și dacă nu înțelege, sunați la 112… până la urmă este vorba de viața dumneavoastră! Pentru voi, cei care conduceți mijloace de transport în comun (autocare, microbuze, taxiuri etc), înțelegeți că aveți în responsabilitate și viața noastră… dacă la a voastră nu țineți!”, este îndemnul celor de la Ministerul Afacerilor Interne.