Cuvinte de dragoste așezate în versuri!

explo 1000x200

De data aceasta poet, Nicolai Dimitrie Vlădulescu și-a lansat în cadru festiv un volum de cuvinte „oarecare” închinate iubirii. Cartea de poezii este a patra sub semnătura regizorului, scenografului, pictorului și poetului reșițean.

În 170 de pagini, poetul Nicolae Vlădulescu a expus versuri de dragoste ce au luat forma unui volum de poezie cu numele „Cuvinte oarecare – poeme de iubire oarbă”. La masa oficială din sala Consiliului Județean, invitați de seamă și-au exprimat bucuria unei astfel de lansări în oraș. „Avem datoria să suținem această stare, pentru că acest domeniu special al culturii reprezintă o entitate aparte în Reșița și Caraș-Severin. N.D. Vlădulescu este o persoană complexă a culturii cărășene și române. Voi evoca o altă perioadă, când scria versuri de dragoste prin 1970, versuri care aveau un conținut de răzvrătire mult mai pregnant, autorul potolindu-se cu timpul, dar iubind în continuare. Cred că această carte despre oameni, dragoste și  frumos trebuia lansată ”, a precizat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

vladulescu lansare carte vladulescu lansare carte

Autorul volumului de poezii a spus și el câteva cuvinte despre opera sa. „Sunt convins că ați venit aici pentru mine, pentru poezie și pentru iubire. Toată viața noastră este bazată pe iubire și sentimente. Raționamentul, discernământul nostru este dictat de sentiment. Finalitatea unei cărți este biblioteca, fără ea printre noi poetul nu ar reprezenta nimic”, au fost cuvintele lui N.D. Vlădulescu. De altfel, despre rolul pe care îl va juca biblioteca acum, că volumul a fost publicat, a vorbit Clara Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”. „Această carte va ocupa un loc de cinste pe rafturile bibliotecii. Ne vom îngriji să fie bine pusă în valoare, ca să ajungă la inimile cititorilor”, a precizat directorul bibliotecii.

Cărășeanul Ion Cocora l-a descris pe poetul serbat astăzi într-o manieră amuzantă ce a cuprins toate aspectele vieții lui artistice sau profesionale, de la regizor la prezentator de emisiune TV. „N. D. Vlădulescu oferă imaginea omului multilateral dezvoltat. El visează și născocește cât șapte. Dacă vrea să fie actor e actor, dacă vor mușchii lui să fie regizor e regizor. Nu ar da înapoi să își încerce puterile nici măcar în balet. Ca moderator anticipează răspunsurile invitaților și nu are răbdare, le preia și continuă gândurile invitaților. Am fost tentat să îl consider o utopie, e în stare să facă 1001 lucruri de la bine în sus. Însă citind acest volum, am realizat că poezia lui este o lovitură de stat dată celorlalte apucături ale sale”, a precizat în cadrul lansării de carte poetul și criticul literar Ion Cocora.

Festivitatea a cuprins și momente speciale, cum a fost interpretarea dată poeziilor din volum sau concertul de colinde susținut de membrii corului Liceului Baptist din oraș.

banner 970 x 250