[VIDEO] Grindina a albit Clisura Dunării

Codul Galben anunţat de meteorologi face ravagii până şi în SV judeţului, chiar dacă nu suntem sub avertizarea emisă pentru primul cod galben.

O avertizare nowcasting care includea şi judeţul Caraş-Severin a fost emisă în urmă cu doar câteva ore de către meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare nowcasting Cod galben de precipitații și intensificări ale vântului, valabilă pe raza a trei județe din vest inclusiv Caraş-Severin, începând cu ora 16.00.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16,30 se vor semnala grindină de mici dimensiuni, cantități de precipitații ce vor depăși izolat 25 — 30 litri/metrul pătrat, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Clisura Dunării a avut parte de o asemenea avertizare iar imaginile surprinse de unul dintre localnicii din micuţul sat Belobreşca arată cum întreaga localitate a fost înălbită de grindină. Din păcate, aceasta a afectat şi mare parte din culturile oamenilor, având în vedere că suntem în luna mai şi că majoritatea culturilor însămânţate au încolţit deja.

YouTube video

1000x100 casa brutarului

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM