(VIDEO) Gimnastica reșițeană redescoperă aurul

După foarte mulți ani, o echipă de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar Reșița a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Gimnaștii de la CSS Reșița s-au întors cu 11 medalii de la Campionatul Național Școlar desfășurat la Buzău.

Astfel, echipa de juniori III-nivelul 1 a devansat echipele CSS Buzău și CSS Sibiu și a obținut medaliile de aur, în componența Andrei Titi, Albert Ilie, Robert Aioanei, toți antrenați de Robert Bălan, și Mario Popovici, antrenat de Cristian Balinț. Și cea de-a doua echipă reșițeană de la acest nivel s-a prezentat onorabil, ocupând locul 5, în componența Denis Titi, Alexandru Puiu, Alexandru Rădeanu. Pe lângă medalia de aur pe echipe, gimnastul Andrei Titi s-a întors acasă cu alte cinci medalii: argint la individual compus, cal și sărituri, și bronz la inele și bară. La juniori III-nivelul 2, Simion Felix a ocupat locul I la paralele și locul al III-lea la sărituri și inele. La juniori II-nivelul 3, Fabian Panacea a obținut argintul la sol și broznul la inele. La juniori I-nivelul 2, CSS Reșița s-a clasat pe locul 5 la echipe, pe aceeași poziție situându-se și la juniori II-nivelul 3.

„Ne-am întors de la Buzău cu un rezultat frumos, ținând cont că de câțiva ani nu s-a mai obținut o medalie la juniori III, nivelul 1. Bătălia se pare că este mai mare decât la campionatele de seniori, fiind mai multe echipe și cu orgolii mult mai mari. Echipa care ne-a reprezentat, ne va da speranțe pe viitor, pentru că, într-adevăr, se vede o echipă foarte bine sudată, o echipă care după un concurs întreg nu a ratat niciodată, niciunul dintre componenții ei nu a ratat, lucru care ne-a și propulsat pe prima treaptă a podiumului. Felicit încă o dată copiii și îi felicit pe toți cei care au participat la acest rezultat, pentru că nu doar gimnaștii, nu doar antrenorii au contribuit, ci și cei care ne conduc, aici vorbesc de conducerea clubului pentru că la ora actuală pot spune că se vede investiția în sport, se vede că sportivii au avut un cantonament de pregătire de vară, au avut un cantonament de pregătire de iarnă, am avut parte de echipamente și rezultatele nu s-au lăsat așteptate“, a spus antrenorul Robert Bălan.

La Școlarele de la Buzău au participat 16 gimnaști reșițeni, însoțiți de antrenorii Robert Bălan, Cristian Balinț, Ghiorghi Rotaru și Alexandru Avram.