[FOTO/VIDEO] Două mașini de gunoi, înghițite de o stradă din Reșița! [UPDATE]

Două autospeciale ale firmei de salubrizare din Reșița au rămas, practic, împotmolite după ce șoseaua s-a surpat sub ele.

Pe strada Caen din Reșița, societatea Hidroconstrucția a înlocuit rețeaua de apă și canalizare în cadrul unui proiect cu fonduri europene, dar a refăcut în bătaie de joc strada. Piatra cubică n-a mai fost așezată la loc după efectuarea lucrărilor, astfel că, acum, strada respectivă e un adevărat pericol public.

Deși locatarii spun că lucrările sunt terminate de un an de zile, angajații societății Hidroconstrucția au acoperit șanțurile cu pământ și duși au fost. Nici vorbă de tasare și de piatră, nici de refacerea străzii cu pavajul inițial de piatră cubică. Așa că autospeciala de gunoi care a venit astăzi să ridice deșeurile menajere de la tomberoanele de pe stradă a rămas suspendată după ce strada s-a surpat sub greutatea autospecialei.

Speriat, șoferul de pe autospeciala de salubritate a chemat un alt coleg în ajutor, să-l tragă cumva din surparea de teren. Numai că și a doua autospecială, care era goală, a rămas suspendată după ce strada s-a surpat încă o dată!

O automacara de la Primăria Reșița a ajuns acum la fața locului și încearcă să „elibereze” cele două autospeciale de salubrizare, aici ajungând și viceprimarul Paul Vasile, dar și o echipă de la Primăria Reșița. Potrivit acestora, aici va fi prezent și un reprezentant al Hidroconstrucția, așa că vom reveni cu declarațiile reprezentantului societății.

UPDATE, ora 14.00

Dacă prima dintre mașini a fost scoasă destul de ușor din groapă, fiind pur și simplu trasă cu o macara, cea de-a doua a ridicat probleme serioase. Toate roțile de pe partea stângă a utilajului erau scufundate în nămol, așa că mașina a fost pur și simplu ridicată de macara și repusă pe roți.

După câteva zeci de minute de la producerea incidentului, în zonă a ajuns și un reprezentant al Hidroconstrucția, Andy Voinoiu, șef de șantier, care însă a fugit de presă, spunând doar că lucrarea a fost executată de o firmă subcontractată.

Totuși, viceprimarul Vasile Paul susține că lucrurile nu vor rămâne așa, iar strada Caen va fi din nou asfaltată. Acesta promite că lucrarea nu va fi recepționată până când nu va fi executată corect.

Imediat după ce a fost scoasă din noroi, mașina celor de la Brantner și-a reluat activitatea, semn că pagubele nu sunt însemnate, însă șanțul pe care l-a lăsat în urmă a făcut din strada Caen una numai bună pentru sporturi extreme…

UPDATE, ora 16.00

Cu doar o zi înainte de producerea incidentului de pe strada Caen, reprezentanții Primăriei Reșița au avut discuții cu cei de la Hidroconstrucția pentru a-i atenționa cu privire la lucrările defectuoase, inclusiv cele din cartierul Moroasa.

„În data de 22. 02.2017, viceprimarul municipiului Reşiţa, Paul Vasile, a convocat conducerea Hidroconstrucţia la o întâlnire, temele abordate fiind problemele apărute din cauza nefinalizării lucrărilor, lucrări executat prost, probleme constatate în teren. În cadrul acestei şedinţe a fost dezbătută situaţia de pe str. Caen, solicitându-se reprezentanţilor firmei Hidroconstrucţia să ia măsuri urgente de refacere a zonelor afectate, atrăgându-li-se atenţia de pericolul creat de execuţia defectuoasă a lucrărilor. De asemenea, societatea Hidroconstrucţia a fost somată în scris de nenumărate ori de către Primăria Reşiţa să finalizeze lucrările de refacere de pe str. Caen, aplicându-se şi sancţiuni contravenţionale”.

În aceeași informare, Primăria Reșița subliniază că toate pagubele produse din cauza lucrărilor proaste vor fi suportate de executant. „Menţionăm faptul că lucrarea nu este finalizată şi conform prevederilor HCL nr 314/29.11.2016, executantul lucrării răspunde pentru prejudiciile cauzate terţilor din eventualele accidente de circulaţie din zona lucrării”.