VICTORIE. Președintele Dunca – șah-mat în 5 meciuri purtate cu Ionuț Popovici

dunca bilant 2021

Romeo Dunca – Ionuț Popovici: scor 5-0! Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a câștigat 5 meciuri pe care le-a disputat la DNA după ce Ionuț Popovici i-a făcut o serie de plângeri. Procurorul Direcției Naționale Anticorupție spune că nu poate fi vorba despre abuz în serviciu, trafic de influență sau folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, fapte reclamate de liderul PMP, așa că a dispus clasarea.

Procurorul DNA care s-a ocupat de dosarul penal în care Ionuț Popovici îl învinuia pe Romeo Dunca de comiterea unei serii de infracțiuni a dispus clasarea în toate cele 5 situații reclamate.

Concret, Ionuț Popovici a considerat că, în cazul renunțării la finanțarea europeană obținută pentru reabilitarea celor trei staționare ale Spitalului Județean de Urgență Reșița, este vorba despre abuz în serviciu. Același lucru îi era imputat lui Romeo Dunca și pentru informațiile furnizate Consiliului Județean de către SC Nordica Turism SRL. Infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență ar fi fost comise într-o altă speță mult-discutată în Consiliul Județean, și anume aceea în care instituția a achiziționat servicii juridice. Consilierul Popovici a reclamat și faptul că, într-o postare pe Facebook, Romeo Dunca i-a publicat datele cu caracter personal, inclusiv CNP și adresa de domiciliu. O a cincea problemă semnalată de liderul PMP Direcției Naționale Anticorupție face referire la faptul că Romeo Dunca nu a renunțat la calitatea de asociat în cadrul SC Dunca Imobiliare SRL în termen de 15 zile de la preluarea funcției de președinte, „urmărind în acest fel să obțină diferite avantaje patrimoniale prin cumularea celor două calități”.

Procurorul Flavius Cristea din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timișoara a considerat că faptele reclamate nu există, iar Romeo Dunca a profitat de ocazie și, la fel cum a făcut în repetate rânduri, a postat documentul pe Facebook. Soluția a fost comunicată ieri, iar termenul de contestație este de 20 de zile. „Justiția nu se face pe Facebook”, a fost singurul mesaj transmis de Ionuț Popovici după aflarea deciziei de clasare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/