Victorie lejeră, într-un antrenament cu public. CSU Reșița, pe podium, la egalitate cu liderul!

Handbalistele de la CSU Reșița s-au impus fără dificultate în primul meci oficial din 2017. Elevele antrenorului Cristian Busuioc au trecut la pas de ACS Crișul Chișineu Criș, pe care au învins-o cu scorul de 38-24 (21-10).

Formația reșițeană pornea favorită în acest meci, datorită rezultatelor anterioare și a pozițiilor din clasament. Din start studentele au făcut diferența, iar victoria era o formalitate. CSU Reșița a reușit prima victorie din acest an, a șaptea din actuala ediție de campionat, un succes care le aduce pe handbalistele antrenate de Cristian Busuioc pe picior de egalitate cu liderul Diviziei A, Seria B. Practic, patru echipe sunt în fruntea ierarhiei, cu același număr de puncte, iar CSU Reșița este una dintre acestea.

„Per total am avut o evoluție bună, dar trebuie să recunosc că am avut și momente în care nu am finalizat așa cum ne-am fi dorit. Am avut destule ratări și nesincronizări pe faza de apărare. Până la urmă au existat aceste momente de relaxare probabil și datorită scorului de pe tabela de marcaj, pentru că am condus în permanență și nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei din meciul de astăzi. Au jucat toate sportivele, era și normal. Se vede încă, suntem la început, venim după o pauză. Și pot spune că nu suntem încă la formă maximă. Dar eu sper ca de la meci la meci să jucăm din ce în ce mai bine, pentru că în momentul în care vom întâlni adversari mai puternici, în mod sigur vom avea meciuri mai dificile”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Delia Roman, Andra Ioța, Alexandra Popescu – Alina Cristea (7 goluri), Adriana Voina (6), Cătălina Dumitrescu (6), Claudia Baldovin (5), Alexandra Dinu (4), Beatrice Kovari (2), Alexandra Bucur (2), Andrada Stamin (2), Gianina Iung (2), Diana Boriceanu (1), Denisa Ion (1).

Rezultatele etapei a 11-a:
CSU Reșița – ACS Crișul Chișineu Criș 38-24
CSU Oradea – Național Brașov 35-29
CSM Slatina – ACS Sepsi-Sic Sf. Gheorghe 33-19
Minaur Baia Mare – CSU de Vest Timișoara 40-20
Dacia Mioveni, Mureșul Tg. Mureș și Extrem Baia Mare au stat.

În urma acestor rezultate, în fruntea clasamentului sunt patru echipe cu același număr de puncte, 21, și anume: Minaur Baia Mare, CSM Slatina, CSU Reșița și Mureșul Tg. Mureș. În etapa viitoare, CSU Reșița va juca duminică, 22 ianuarie, în deplasare cu Dacia Mioveni.

Foto: Miruna Mihancea