Victorie la limită pentru Ripensia în meciul cu UTA, varianta de „avarie”. Alex Pelici mai caută jucători

Ripensia Timișoara a câștigat cu 1-0 penultimul amical, jucat miercuri la Baza 2 cu UTA, care a venit însă fără numeroși titulari în Banat, inclusiv fără antrenorul Ionuț Popa. Singurul gol al întâlnirii l-a marcat senegalezul Gueye Mansour, înainte de finalul primei reprize.

De la timișoreni au lipsit Toma și Dobie, accidentați, iar Ștefan Dobre s-a antrenat separat. În toate amicalele, Pelici a trimis câte un portar să apere o repriză, iar al treilea s-a pregătit separat. De la UTA a lipsit o echipă întreagă: Bodea, Orlic, Melinte, Șeroni, El Hasni, Costin, Copaci, Calugher, Stahl, Matei, Miculescu, Kanda și Rus. Meciul a fost unul slab, cu mult pase laterale și puține faze spectaculoase.

Arădenii l-au testat la acest joc pe croatul Luka Mijokovic, care în prima repriză l-a enervat pe arbitrul Aurel Vărzan, care i-a spus „Ce înseamnă he-he?”. Altfel, roș-galbenii au dominat clar și după două ratări ale lui Bădăuță și Mansour, senegalezul a reușit să marcheze după o centrare a lui Hecsko. În repriza secundă, jocul a fost unul destul de plictisitor din partea ambelor echipe.

Ripensia: Moldovan, Popa, Apro, Hecsko, Burdeț, Monea, Stoi, Popovici, Bădăuță, Mansour.

Au mai intrat: Păduraru, Țiereanu, Tînc, Anghelina, Zaluschi, Dumiter, Șimian, Istrătescu, Cluci.

UTA: Zamfir, Ivan, Iuga, Salka, I. Gavrilă, Coulibaly, Hrezdac, Mijokovic, Isac, Merian, Popa.

Au mai intrat: Haloș, A. Gavrilă, Cocriș.

Alex Pelici a fost mulțumit de randamentul echipei sale. „Aș dori să repet acest succes și în campionat, când se va juca pe puncte. Mulțumitor în jocul de azi este că am avut o siguranță defensivă foarte bună. Chiar dacă UTA nu a venit cu întreaga echipă la Timișoara, sunt jucători care au valoare individuală bună. Pe de altă parte sunt nemulțumit pentru că ratăm foarte, foarte mult în continuare, nu fructificăm ocaziile pe care ni le creăm și pentru asta avem de suferit. Suntem la penultimul joc de pregătire, ar trebui să fim într-un ritm bun și mă refer în special la atacanți, care ar trebui să înscrie mai mult. Mai avem un meci la Reșița, cu o echipă bună și apoi așteptăm cu optimism campionatul”, a declarat antrenorul ripensist după joc.

Ripensia mai caută transferuri

După ce și-a încercat norocul în altă activitate, Alexandru Popovici a revenit la timișoreni. Pelici mai vrea însă transferuri și spune că nu e târziu încă. „Alex Popovici și-a încercat șansa, și-a asumat asta și eu am fost de acord cu asta. A revenit, se pregătește alături de noi și va intra când va merita. Mai avem nevoie de jucători, tot timpul e nevoie de jucători buni. Din punctul de vedere al meu, al antrenorului, mai e nevoie de doi-trei jucători de valoare, seniori, care să vină și să crească valoarea lotului. Avem un lot omogen, un prim 11, 12-13 jucători joacă de mult timp împreună. Altfel, nu e târziu, pentru că nu ne gândim să-i folosim chiar din primul joc. Dar apar accidentări și suspendări, văd că încă toate echipele transferă șapte, opt, nouă jucători, aici e cu dus și întors”, a precizat tehnicianul.

Despre tinerii testați, Pelici a precizat că nu vor rămâne toți. „Unii tineri vor rămâne, alții nu. În cazul unora trebuie să fim sinceri, sunt de perspectivă, dar nu pot juca acum la noi. O să discutăm, o să fim deschiși cu ei, le vom expune clar problema. Alegerea va fi a lor, dacă vor dori să rămână să se antreneze alături de noi și să crească în valoare lângă echipă și când le va veni rândul să joace e foarte bine, pe când ceilalți care nu vor mai fi eligibili să joace și nu ne mai pot ajuta nici acum nu cred că mai are rost să-i ținem, să umplem lotul”, a mai spus Pelici.

De la UTA a vorbit antrenorul Sandu Gaica, de la juniori. „Având în vedere că au fost în teren mulți juniori de 2001, ca și joc și ca și efort, în fața unei echipe bune cu un antrenor foarte bun, cred că în repriza a doua am reușit să ne ridicăm la înălțimea adversarilor. Prima repriză a fost dominată clar de Ripensia. A fost un meci foarte bun pentru copii. Antrenament uitl pentru cei care au venit de la prima echipă, Coulibaly care e suspendat în prima etapă. Iuga, Ivan și cu David Popa. Am avut un croat în probe, vom vorbi și cu Mister, să tragem concluziile, să vedem dacă rămâne sau nu”, a punctat Gaica.

Ripensia va juca ultimul amical sâmbătă, de la ora 11, în Valea Domanului, cu CSM Școlar Reșița.