Victorie foarte importantă pentru baschetbaliștii de la SCM Timișoara! „Leii” s-au impus cu BCM U FCA Pitești

Echipa de baschet de la SCM Timișoara a obținut o victorie clară, 99-83, cu BCM U FCA Pitești. „Leii” au dominat meciul cap-coadă, ajutați de pe bancă și de Shone Markovic, colaborator al clubului și secund la națională, venit alături de fosta sa echipă. Cu acest succes, elevii antrenorului principal Cristian Bota au egalat la numărul de victorii formația piteșteană, deoarece fiecare echipă are trei succese în grupa valorică A. 

Partida a fost echilibrată în primul sfert, cu o perioadă de minute bune în care Argeșul a condus, fără să se desprindă decisiv. În ultimul minut al primului parțial, timișorenii s-au desprins pentru 28-22. Gazdele au continuat să joace tot mai bine și să își mărescă avantajul. Oaspeții s-au apropiat o singură dată la 35-33, după o aruncare de 3 a lui Sirisevic, dar la pauza mare s-a intrat cu 53-40. Piteștiul a încercat să revină în sfertul al treilea, dar s-a putut apropia de bănățeni doar de două ori, și atunci la diferență de 6 puncte. După 72-64 şi 30 de minute efective de joc, în ultimul sfert nu s-a mai putut schimba cursul jocului.

Timișorenii au jucat fără Popa-Calotă, accidentat. Cel mai bun marcator al bănățenilor a fost Sherwood Brown, cu 24 de puncte, urmat de Vukosavljevic, cu 22 de puncte, Diculescu, cu 17 puncte, Brown, cu 16 puncte, Komatina, cu 6 puncte, Stojadinovic și Pesakovic, fiecare cu 5 puncte, Coconea și Baciu, fiecare cu 2 puncte. Cel mai bun marcator al oaspeților a fost Korniienko, cu 17 puncte. Foștii jucători ai Timișoarei, Sirisevic și Jeremic, au dat câte 14, respectiv 12 goluri. Argeșenii au avut doar un procentaj de 30% la aruncările de 3 puncte, mai ales pentru că cei doi sârbi nu au fost în zi fastă.

Cristian Bota i-a mulțumit lui Nenad Shone Markovic, colaborator al clubului și secund la echipa națională, că a venit la acest meci să îl ajute pe bancă. „Într-adevăr a fost un meci deosebit de greu pentru noi, dar și pentru ei. Am întâlnit o echipă extrem de atletică, căreia îi lipsesc rezultatele, precum și nouă, care suntem în criză de rezultate. Cu această victorie vreau să le mulțumesc public băieților pentru efortul depus. Au arătat caracter, au jucat ca o familie astăzi. Această victorie ne dă șanse pentru a prinde un loc în Top 6 în continuare. Vreau să-i mulțumesc special și lui Shone Markovic, care a venit special din Serbia să ne ajute. Doar pentru acest meci, dar avem o colaborare permanentă. A ținut să fie prezent alături de echipă. Dacă poate, este binevenit sâmbătă, ne ajută foarte mult cu scoutingul. Diferența s-a făcut în jocul colectiv. Le-am oprit recuperările ofensive, în ultimele trei meciuri am avut peste 20 de recuperări ofensive. Am stopat asta. Într-adevăr, Siriscevic și Jeremic nu au prins o zi bună de shoot astăzi, am reușit să-i oprim și am obținut o victorie meritată”, a precizat Bota.

Florin Nini a recunoscut că argeșenilor nu le-a ieșit mai nimic din ce și-au propus. „Din păcate, nu am reușit să executăm nimic din ceea ce ne-am propus. Venisem cu o cu totul altă strategie. Trebuia să arătăm o cu totul altă energie. Suntem o echipă care avem o rotație lungă, trebuia să menținem un ritm, care pe final să ne facă să câștigăm și nu numai. Din păcate, am pierdut și raportul recuperărilor. Ei au câștigat mai mult mingi, au marcat mai mult de sub panou, lucru pentru care noi ne pregătim. Știam că au jucători buni de finalizare de sub panou. Nu ne-a ieșit nimic astăzi, nici ritmul, nici intensitatea, nici jocul de echipă. Am adus doi jucători noi, au făcut atât cât au putut într-un timp scurt. Noi nu mai avem voie din acest moment să facem pași greșiți. Obiectivul nostru primordial este să intrăm în 1-6. Și acest lucru trebuie să se întâmple obținând victorii din acest moment. Și această victorie ne trebuia. Ne-o doream, dar din păcate nu am reușit”, a spus antrenorul argeșenilor.

SCM Timișoara joacă din nou acasă sâmbătă, de la ora 15,30, cu CSU Sibiu.