Victorie cu Steaua și sărbătorim calificarea în play-off!

Prim-divizionara HC Adrian Petrea Reșița este foarte aproape de calificarea matematică în play-off-ul Ligii Naționale de handbal masculin. Aceasta poate fi obținută chiar sâmbătă seara, când formația bănățeană va întâlni pe teren propriu pe Steaua Alexandrion București. Partida din etapa a 23-a va avea loc de la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Reșița.

Numai de meciuri tari au parte în ultima vreme handbaliștii prim-divizionarei masculine HC Adrian Petrea Reșița. După ce au jucat de la egal cu puternicele HC Odorhei și CSM București, elevii lui Adrian Petrea sunt foarte aproape de calificarea matematică în play-off. Pentru a fi siguri de îndeplinirea obiectivului, au nevoie de o victorie în fața Stelei, în meciul de sâmbătă seara. Handbaliștii cărășeni își doresc cu ardoare cele trei puncte, pentru a sărbători în fața propriilor suporteri calificarea în premieră în play-off-ul Ligii Naționale.

„Meciul de sâmbătă, cu Steaua București, este unul foarte important pentru noi, întrucât o victorie ne-ar asigura calificarea matematică în play-off. Îmi doresc foarte mult acest lucru și cred că și jucătorii sunt conectați la miza meciului și sper ca sâmbătă după meci să sărbătorim împreună cu suporterii prima noastră calificare în play-off. Nu va juca Marius Bahan, suspendat după cartonașul roșu din meciul cu CSM București. Vestea bună este că Shota Tevzadze și-a reluat antrenamentele, a reintrat între buturi și sper să fie apt la meciul de sâmbătă. Am avut un sfârșit de sezon foarte dificil. Până acum am ieșit destul de bine din aceste dueluri cu HC Odorhei și CSM București, în meciuri în care majoritatea celor din lumea handbalului ne dădeau ca învinși încă dinaintea disputării acestor jocuri. Ne mai așteaptă încă patru meciuri grele, vorbesc aici de Steaua, Poli, Ploiești și Minaur Baia Mare și sper ca după meciul de sâmbătă cu Steaua să ne asigurăm prezența în play-off, pentru că vrem să sărbătorim în fața propriilor suporteri calificarea”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

„Va fi un meci dificil, așa cum au fost și ultimele meciuri pe care le-am avut. Sperăm să-l trecem cu brio, ne dorim o victorie pentru a ajunge matematic în play-off. Așteptăm publicul alături de noi, așa cum a fost de-a lungul sezonului și ne-a ajutat foarte mult și sperăm să le facem o bucurie fanilor noștri”, a precizat la rândul său și pivotul Eremia Pîrîianu.

Handbaliștii de la Steaua Alexandrion București, printre care se află și fostul pivot al Reșiței, Ghiță Irimescu, au ajuns în această seară la Reșița, iar mâine dimineață vor efectua un antrenament ușor la Sala Polivalentă.
Partida HC Adrian Petrea Reșița – Steaua Alexandrion București va fi arbitrată de Octavian Fânață (Arad) și Ștefan Hendrea (Baia Mare). În clasament, Steaua e pe locul 4, cu 41 de puncte, în timp ce HC Adrian Petrea ocupă locul 7, cu 36 de puncte. Pe locul 8, ultimul care asigură prezența în play-off, se află Minaur Baia Mare, cu 32 de puncte. Cu patru etape înaintea încheierii sezonului regulat, singura echipă cu șanse reale de a mai prinde in extremis un loc de play-off este Dunărea Călărași, aflată momentan pe poziția a 9-a, cu 26 de puncte.